„A lányom nélkül tudok élni, de a feleségem nélkül nem!” - Örökbeadják babájukat, hogy nyugodtan dolgozhassanak

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


„A lányom nélkül tudok élni, de a feleségem nélkül nem!” - Örökbeadják babájukat, hogy nyugodtan dolgozhassanak

Ahogy a Reddit oldalról származó történet is mutatja, az az időráfordítás és odaaadás, melyet a gyermeknevelés igényel, egyesek számára túlságosan megerőltető lehet.

Egy amerikai párnak olyannyira megterhelővé vált csecsemőjük jelenléte, hogy az örökbefogadás mellett döntöttek.
 

Egyre boldogtalanabb anya

Catherine, a 3 hónapos kislány édesanyja egészen a szülésig dolgozott, majd két héttel szülés után visszatért a munkába, ám  egyre boldogtalanabbá vált, mivel már nem tud annyi figyelmet és időt szentelni a munkahelyi feladatoknak, mint azelőtt.
Azt állítja, különösen akkor érzi magát boldogtalannak, ha a kislányával kell foglalkoznia. A babát ellátja ugyan, de a kötődéssel hadilábon áll: az anyai szeretet olyan megnyilvánulásai, mint a puszik vagy ölelések még akkor sem természetesek számára, mikor a pici sírással jelzi, hogy vigasztalásra van szüksége.
 

A mindennapok kudarca

Mivel Catherine korán eljár dolgozni, ezért a reggeli órákban az édesapa marad a babával, a nap további részében pedig a nagymama vigyáz a picire. Délután, mikor hazatér, nem szívesen foglalkozik a picivel, mert egyszerűen nem érzi magáénak a helyzetet és nem tud mit kezdeni vele. Emiatt a házaspárnak tudomásul kellett vennie, hogy mivel túl fontos számukra a munka, egyikük sem alkalmas a szülőségre, a megoldást pedig az örökbeadásban látták. 
 

„Nem való nekünk a család”

Az apa úgy fogalmazott, hogy a gyerek egyszerűen nem illik bele az életükbe - ezzel a kijelentésével pedig hatalmas negatív kommentáradatot indított el. Még azok is megkérdőjelezték hozzáállását, akik maguk is a munkának élnek: szerintük még a munkamániás emberek sem feledkeznek meg szülői kötelességükről. Az apa azt is elmondta, hogy ha a baba velük maradna, arra karrierjük és kapcsolatuk is rámenne, és úgy érzi, lánya nélkül tudna élni, ám felesége nélkül nem.
 

A nagymama közbelépett

Az már eldőlt, hogy a gyermeket örökbe adják, ám végül a kisbaba nem idegenekhez kerül: nagymamája ugyanis vállalta, hogy hivatalosan is örökbe fogadja őt. Így a párnak nem kell „aggódnia”, hogy a gyermek jelenléte tönkreteszi kapcsolatukat vagy a számukra oly fontos karriert. 


Forrás: quimamme.corriere.it
Fotó: Freepik


Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2024.04.09