„Anyának-apának nem fogsz hiányozni” - Hónapokig terrorizálta a 9 éves kislányt a tanára

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


„Anyának-apának nem fogsz hiányozni” - Hónapokig terrorizálta a 9 éves kislányt a tanára

Sokkoló hangfelvételek bizonyítják, hogy tanítója hónapokon át verbálisan bántalmazta a 9 éves Emmát, aki ennek hatására olyan lelkiállapotba került, hogy még az öngyilkosság gondolata is megfordult a fejében. A kislány azóta új iskolába jár.

A Fejér megyei Bori-Hegyi Melinda 5 gyermeke közül Emma a legnagyobb. Az RTL Híradó információi szerint kislány "pedagógusa" hónapokon keresztül olyan hangot engedett meg magának a gyermekkel szemben, hogy a kislány viselkedése rövid időn belül feltűnően megváltozott. 

„Elkezdett brutális módon befelé fordulni. Arra sem válaszolt, hogy milyen volt az iskola, csak annyit mondott, hogy hagyjál anya, nem akarok beszélni és bezárkózott a szobájába.” - mondja az édesanya, aki ezek után jelezte a tanárnak, hogy gyermekét pszichológushoz vinné. 

A tanító ekkor megpróbálta lebeszélni róla, egyrészt elbagatellizálva a problémát, másrészt utalva arra, hogy ez csak a gyermek korának sajátossága: „...mert mi van, ha olyat mond, hogy még a gyámügy is kijön. Ez életkori sajátosság. Majd kinövi.”
Az anyuka mégis szakemberhez vitte gyermekét, akiről kiderült, hogy depressziós és szorong, ezért végül gyógyszert is kapott. A pszichológus célzást tett arra, hogy nagy gondok lehetnek az iskolában. 

Az édesanya ekkor úgy döntött, hogy hangfelvételt készít. A diktafon a következő hetekben megdöbbentő felvételeket rögzített:

"Mennyi 4x3? Ide mennyit írok? 12! Írd már te baromagyú!"

"Kitekerem a nyakad!"

"Kiváglak innen úgy, hogy kitörik kezed-lábad."

"Ki kíváncsi rád?
Téged ki kérdezett már megint? Senki nem kíváncsi rád. Senki! Tegye föl a kezét, aki kíváncsi az Emmára! Látod mennyien nem? Senki. Minek szólsz bele mindig?" 

"Máma mint a vadállatok úgy viselkedtél, be kéne írjak a krétába.
Elvitesselek az intézetbe? Beírok a krétába, elvisznek az intézetbe." 

„Anyának-apának nem fogsz hiányozni mert vannak még tesók, akik itthol maradnak.” 

 

A felvételen ezen felül arra is van példa, hogy a tanár meghazudtolja a kislányt, aki a verbális bántalmazás hatására idővel egyre rosszabb állapotba került, és már az öngyilkosság is eszébe jutott. Ezt az egyik hangfelvétel is bizonyítja, melyen Emma egy alkalommal, mikor a tanár kiabál vele, azt mondja, „meg akarok halni”.

Az iskola és a tankerület vezetője nem vette komolyan az anyuka segélykiáltását, és nem segített új iskolát keresni Emmának. Végül csak Aáry-Tamás Lajos, az Oktatási Jogok Biztosának segítségével találtak helyet számára egy új iskolában.

Sem az iskola, sem a tankerület nem reagált az RTL Híradó kérdéseire. 
 

 

 

 

 

Korábban  egy óvónő bántalmazásáról készült hangfelvétel: Mauglinak csúfolták és ordítoztak a 3. kerületi autista kisfiúval

Forrás: rtl.hu
Fotó: Freepik

 


Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2024.06.26