10 évesen futotta le a maratont Lóci a kánikulai melegben - Most egy futóedző feljelentette a szüleit

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


10 évesen futotta le a maratont Lóci a kánikulai melegben - Most egy futóedző feljelentette a szüleit Facebook posztja szerint feljelentette Lóci szüleit Csonti, azaz Csontos Imre, aki nem csak futóedzőként dolgozik, hanem maga is válogatott terepfutó és többszörös magyar országos bajnok. Feljelentette Lóci szüleit Csonti, azaz Csontos Imre, aki nem csak futóedzőként dolgozik, hanem maga is válogatott terepfutó és többszörös magyar országos bajnok. Legalábbis erre enged következtetni az a hosszú bejegyzés, melyet július 21-én tett közzé a Facebook-oldalán.

Mint ahogy arról mi is hírt adtunk, Lóci július 3-án futotta le a szarajevói maratont a 36 fokos hőségben - a döntés hirtelen született meg akkor, hogy mi lenne, ha beneveznék a szülei a versenyre, végül 5 órán túli idővel, "kétszáz százalékosan" elfáradva, de sikerült célba érnie.

10 évesen futotta le a maratont Lóci a kánikulai melegben - Most egy futóedző feljelentette a szüleit

Már akkor is sokan támadták a kisfiú szüleit, főleg az édesapát, aki a két fiúknak, Lócinak és Olivérnek a sportteljesítményéről rendszeresen beszámol egy, a testvéreknek létrehozott Facebook-oldalon. A szakmabeli és laikus kommentelők többségének véleménye szerint egy ilyen extrém terhelés még egy felnőttet is megvisel, nem szabadna ennek kitenni egy gyereket, ám az édesapa minden kritikát elutasít, mondván "nem az életkor, hanem a felkészültség számít".

Feljelentette a szülőket
Csontos Imre azonban nem akarja annyiban hagyni a dolgot, ezért - részben a szarajevói maraton miatt, részben az édesapa által vezetett Facebook blogban leírtak alapján - feljelentette a szülőket.

"Rendőrségi feljelentést tettem…(Es mas "lepeseket" is tettem, de ezeket sajnos nem irhatom le) a két gyermek védelmében, mivel sok mindent olvastam a blogjukban, és a kisebbik testvérrel is elkezdték azt, amivel a nagyobbikban is károkat tettek már" - kezdi a szakember a hosszú posztot, majd hozzáteszi, elolvasta az egész Facebook-blogot a fiúk sportéletéről, megnézte az interjúkat, beszámolókat, és így jutott erre a következtetésre.

Posztjában a felvezető után részletesen ki is elemzi a gyerekekről vezetett blogot, hozzátéve a saját szakmai véleményét is az egyes történésekhez, bejegyzésekhez."Én most a komplex helyzetet véleményezem, engem önmagában a maraton annyira nem foglalkoztat, mert véleményem szerint a szakmai dolgok nem csak ott csúsznak el. Az csak az egésznek a felszíne."

[...] "Hangsúlyoznám, ez a cikk pusztan egy velemeny, így kell kezelni. A két kisgyerekkel ez a folyamat évek óta zajlik nyilvánosan. Az édesapa blogot vezet a facebookon kiskorú gyermekeiről (melyet már önmagában sem tartok jónak). Ezen blogon követhetjük figyelemmel a gyermekek kizsigerelését, önképének eltorzítását, egészséges testi és lelki fejlődésének akadályozását.

Hiába jelzi számos szülő, szakedző, testnevelő tanár a közvetlen környezetükből (vagy épp az online térben adnak jelzést), egyszerűen nem értik meg a kizsigereléssel járó veszélyeket, a negatív hangokat az irigységre fogják, a kommenteket pedig törlik, azt is amelyik kulturált hangnemben íródott, sőt letiltják a különböző fórumokon, elnémítva az ellentétes hangokat, akár az elismert szakmai oldalról is. Ez a megítélésem szerint nem jó."

Csontos Imre a Blikk megkeresésére elmondta, hogy az ORFK mellett több gyermekvédelmi hatóságnál és szervnél is bejelentést tett a szülők ellen - a lap szerint a hírt egyelőre nem kommentálta az Országos Rendőr-főkapitányság.

Forrás: Facebook/Futásról Mindenkinek: Csontos Imre, Blikk
Fotó: Facebook/Lóci és Olivér megcsinálja

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2022.07.25