10 fiú után végre kislánya született a házaspárnak! - Azt mondják, most már tényleg nem szeretnének több gyereket

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


10 fiú után végre kislánya született a házaspárnak! - Azt mondják, most már tényleg nem szeretnének több gyereket 10 fiúgyermek után kislánya született egy brit párnak. Mint mondják, meglepte őket a dolog, de nagyon örülnek neki, és határozottan állítják, a kis Cameron után már nem terveznek újabb babát. Szülőként az ember sokszor még egy gyerekkel is nehezen bír - elképzelni sem lehet, milyenek a mindennapok egy olyan családban, ahol 10 fiúgyerek van, mellettük pedig egy újszülött kislány. Pedig ilyen is van!

Végre kislány!
Amikor Alexis Brett 22 éves korában életet adott első kisfiának, még nem gondolta volna, hogy gyermekét még kilenc fiú követi majd a sorban. Azt pedig végképp nem, hogy tizenegyediknek kislányuk születik majd férjével.

Mint az édesanya nemrég a Mail on Sundaynek felidézte, 2018 karácsonyán furcsán érezte magát, mintha ismét babát várna - a házi terhességi teszt pedig be is bizonyította, hogy nem téved.

Bár a korábbi gyermekeik nemét nem akarták előre tudni, most kíváncsiak voltak, vajon ismét kisfiút hord-e Alexis a szíve alatt.

- Amikor meghozta a postás a borítékot a teszt eredményével, annyira izgultam, hogy 16 éves fiamat, Harrisont kértem meg, nyissa ki a levelet. Nagyon meglepődtünk, amikor kiderült, hogy kislányunk lesz, ami persze furcsán hangzik, hiszen elméletileg 50-50 százalék esélyünk volt rá, de azért mégiscsak csodálkoztunk - mesélte az anyuka a lapnak.

A kislány végül 2019. augusztus 27-én született meg, azóta pedig ő a Brett család kicsi kincse. Az édesapa, David szerint a kis Cameron (akit Cameron Diaz amerikai színésznő után neveztek el) máris nagy hatással van fiútestvéreire: a közelében mindig elcsendesednek, nehogy felébresszék és szinte összevesznek azon, melyikük vegye a karjára és etesse.

10 fiúgyermek után végre kislánya született az anyukának!
A kis Cameron és édesanyja - Fotó: LesWilson.com

A szülőktől sokan megkérdezték már, vajon azért van-e ennyi gyermekük, mert mindvégig kislányt akartak, de ezt mindketten elutasítják. Mint mondják, Cameron nem volt tervezett baba, de nagyon boldogok, hogy jött - ám ha most is fiuk született volna, azt sem bánták volna egy kicsit sem.

Azt is megcáfolják, hogy a gyerektámogatásért született ennyi gyerekük - mint Alexis hangsúlyozza, férje olyan jól keres, hogy nem szorulnak rá a nagycsaládos segélyre sem. A férj, David ugyan Parkinson-kórral küzd, de gyógyszerekkel karban tudja tartani a betegségét, és igyekszik minden szabadidejét a gyermekeivel tölteni.

Egyedüli gyerek volt
Alexis egyébként egyedüli gyerek volt és nem szerepelt az álmai között, hogy nagycsaládos anya legyen, de örül, hogy így alakult. Azt pedig kimondottan élvezi, hogy most egy kislányról kell gondoskodnia, és életében először a rózsaszín babaruhák között válogathat a boltban.

Bár a pici lány érkezése időlegesen felborította a rendet - Cameron jelenleg még kétóránként szopizik -, az immáron 13 tagú család napi rutinja általában hajnali fél 5-kor kezdődik, ekkor megy el dolgozni a vonatvezetőként dolgozó édesapa, Alexis pedig szakít magának egy kávészünetnyi én-időt, mielőtt a gyerekek ébredezni kezdenek, akiket aztán elkészít az óvodára, iskolára.

10 fiúgyermek után végre kislánya született az anyukának!
Balról jobbra: Campbell (17); Harrison (16); Corey (14); Lachlan (11); Brodie (9) ; az édesanya, Alexis (39) az újszülött Cameronnal a karján; Brahn (8); Hunter (6); Mack (5); Blake (3); az édesapa, David (44), karjában pedig a kétéves Rothagaidh
 

Néhány érdekes adalék a 11 gyerekes család életéből


- Mivel a heti élelmiszer-mennyiség nem fér el még a 2 dupla hűtőjükben sem, hetente háromszor nagybevásárlást tartanak, összesen kb 300 font (110 ezer forint) értékben. Heti szinten egyebek közt 16 vekni kenyér, 24 liter tej, 1,2 kiló gabonapehely, 3 egész csirke, 7 liter gyümölcslé, 40 virsli, 30 doboz joghurt, 2 kiló tészta, 30 alma, 25 banán, 100 csomag chips fogy náluk, emellett 4 csomag pelenkát, 2 flakon légfrissítőt, 2 tubus fogrémet, 3 liter öblítőt, 2 nagy doboz mosóport, 24 rolni vécépapírt és 1 liter mosogatószert használnak el

- Egy reggelihez 2 vekni kenyér és másfél doboz gabonapehely fogy

- Két turnusban ebédelnek, először a kisebbek, utána a nagyobbak, mivel az étkezőasztaluk körül nem férnek el mind

- Alexis naponta 7 alkalommal porszívózza ki a lakást, mint mondja, nem szereti a rendetlenséget és a piszkot

- Nincs mosogatógépük, Alexis mindent kézzel mosogat el

- Naponta 7-szer megy a mosógép, hogy mindenkinek mindig tiszta ruhája legyen

- A bejárat közelében mintegy 40 pár cipő, gumicsizma sorakozik egy cipőtárolón

- A család egy 5 hálószobás házban lakik a skóciai Dingwallban, a fiúk közös szobákon osztoznak

- Bár két kocsijuk is van (egy hét- és egy ötszemélyes), Alexis nem tud vezetni, így ha kocsival akarnak elmenni valahova, akkor David kétszer fordul

Nem cserélnének mással
És hogy akarnak-e még gyereket? A szülők határozottan állítják, hogy most már tényleg nem - persze ki tudja, mit hoz a jövő.

- Amikor nehezebb napunk van, egymásra nézünk Daviddel és megfordul a fejünkben, hogy Úristen, mire vállalkoztunk! - de már el sem tudnánk másképp képzelni az életünket - vallja a 11-szeres édesanya.

Forrás, fotók: DailyMail

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2019.09.09