16-18 évesek koronavírus elleni oltása: Május 7-ig regisztráld be a gyermeked, ha szeretnéd beoltatni

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


16-18 évesek koronavírus elleni oltása: Május 7-ig regisztráld be a gyermeked, ha szeretnéd beoltatni Az operatív törzs május 4-ei, keddi sajtótájékoztatóján elsőként György István államtitkár, az országos oltási munkacsoport vezetője beszélt a jelenleg elérhető oltásokról, illetve az oltási programról. Az operatív törzs május 4-ei, keddi sajtótájékoztatóján elsőként György István államtitkár, az országos oltási munkacsoport vezetője beszélt a jelenleg elérhető oltásokról, illetve az oltási programról.

Mint elmondta, hamarosan megkezdik a 16-18 évesek oltását is - erre Pfizer vakcinát használnak, mivel egyedül ennek az ajánlásában szerepel, hogy adható ennek a korosztálynak.


 

Mit kell tenned, ha beoltatnád a gyermeked a koronavírus ellen?


Az államtitkár kiemelte, a 16-18 évesek közül is csak azokat tudják beoltani, akik regisztrálnak az oltásra a vakcinainfo.gov.hu oldalon - mint mondta, mindezt május 7-e, péntekig tegyék meg mindazok, akik Covid elleni védőoltást szeretnének.

Mindazok a 16-18 évesek, akiknek érvényes regisztrációja van a vakcinára, tudnak majd a jövő hét második felén (május 12-13. körül) online időpontot foglalni a Pfizerre - az időpontfoglalás pontos napjáról értesítik majd az érintetteket.

Hangsúlyozta, hogy mások ne is próbálkozzanak majd Pfizer-oltásra időpontot foglalni, mert jövő héten csak a 16-18 éveseknek lesz nyitva ez a lehetőség.

 

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2021.05.04