16 év alatt tilos használni a közösségi médiát, ha a szülők ebbe nem egyeztek bele - Erről tárgyalnak Ausztráliában

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


16 év alatt tilos használni a közösségi médiát, ha a szülők ebbe nem egyeztek bele - Erről tárgyalnak Ausztráliában Szülői beleegyezéshez kötné a közösségimédia-oldalak használatát egy ausztrál törvénytervezet a 16 évesnél fiatalabbak esetében, és akár 10 millió ausztrál dolláros (több mint 2,36 milliárd forintos) büntetéssel sújtaná a nem együttműködő internetes platformokat. Szülői beleegyezéshez kötné a közösségimédia-oldalak használatát egy ausztrál törvénytervezet a 16 évesnél fiatalabbak esetében, és akár 10 millió ausztrál dolláros (több mint 2,36 milliárd forintos) büntetéssel sújtaná a nem együttműködő internetes platformokat - erről számolt be a CNN amerikai hírtelevízió.

16 év alattiaknak kellene a szülői beleegyezés
Az október 25-én a canberrai parlamentben ismertetett javaslat értelmében a közösségimédia-cégeknek - köztük a Reddithez hasonló anonim fórumoknak és a Bumble-höz hasonló társkereső okostelefon-alkalmazásoknak - minden lépést meg kellene tenniük a felhasználók életkorának meghatározása érdekében, illetve előtérbe kellene helyezniük a kiskorú gyerekek érdekeit az adatgyűjtés során.

16 év alatt tilos használni a közösségi médiát, ha a gyerek szülei ebbe nem egyeztek bele - Erről tárgyalnak Ausztráliában

A Facebook árt a gyerekek mentális egészségének
A CNN ezzel kapcsolatban felidézi: a Facebookot éppen most, októberben  bírálták hevesen amerikai törvényhozók, miután a cég egyik korábbi alkalmazottja dokumentumok ezreit hozta nyilvánosságra és adta át kongresszusi vizsgálatra, és kiderült, hogy megalapozottak a médiummal kapcsolatos aggályok. Bebizonyosodott, hogy a techcég tevékenysége árt a gyermekek mentális egészségének és erősíti a társadalmi megosztottságot. Az ausztrál törvényhozók ezekre a fejleményekre is hivatkoztak.

David Coleman, a mentális egészségért és az öngyilkosság-megelőzésért felelős ausztrál miniszterhelyettes szerint a nyilvánosságra hozott, belső  Facebook-kutatás azt is bizonyítja, hogy a közösségimédia-platformok hatással vannak a fiatalok testképére és mentális egészségére egyaránt.

Vizsgálják a tervezetet
Mia Garlick, a Facebook ausztráliai és új-zélandi térségért felelős vezetője közleményben tudatta: a cég vizsgálja a törvénytervezetet, és tisztában van vele, "mennyire fontos annak biztosítása, hogy az ausztrál adatvédelmi törvények az innováció és az új technológia mértékéhez hasonló módon fejlődjenek".

Olvasd el ezt is!
Sokszor a szülők teszik ki internetes bántalmazásnak a gyerekeiket - Mit tehetsz, hogy ezt elkerüld? »


Forrás: MTI
Fotó: Rawpixel

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2021.10.27