Kétévesen elrabolták a kisfiút, miközben az udvaron játszott - Az apa sosem adta fel a keresést, 24 év után talált rá!

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Kétévesen elrabolták a kisfiút, miközben az udvaron játszott - Az apa sosem adta fel a keresést, 24 év után talált rá! 1997-ben rabolták el az akkor kétéves kisfiút Kínában, de édesapja sosem adta fel a keresését. Végül most, 24 évnyi keresés után lelt rá az időközben felnőtt férfira. 1997-ben rabolták el az akkor kétéves kisfiút Kínában, de édesapja sosem adta fel a keresését. Végül most, 24 évnyi keresés után lelt rá az időközben felnőtt férfira, adta hírül a CNN.

A 2 éves Guo Xinzhent még 1997-ben rabolták el Kína keleti részén, szülei pedig azóta sem adták fel a keresését, és kitartásuk nem volt hiábavaló.

24 év után találkozott a szüleivel
A héten ugyanis - 24 évvel Guo eltűnése után - véget ért a keresés: Shandong tartomány Liaocheng városának rendőrsége 2021. július 12-én, hétfőn közölte, hogy megtalálták a szomszédos Henan tartományban élő Guót, immár felnőtt férfiként.

Természetesen a fiúnak egy találkozót is leszerveztek a szüleivel a múlt hétvégére, a vasárnapi újraegyesülésről a rendőrség készített videófelvételt.

kinai fiú

Egy férfi és egy nő vallotta be a gyerekrablást
A hivatalos szervek két embert, egy férfit és egy nőt tartóztatott le az üggyel kapcsolatban, akik bevallották Guo elrablását és eladását. Mint elmondták, a gyereket a ház udvarából a nő vitte el, majd találkozott akkori párjával, és a férfivel együtt busszal vitték a kisfiút a szomszédos Henan tartományba, ahol eladták.

A szülők jelentették a gyermekrablást a rendőrségen, és bár a hatóságok vért, DNS-mintákat és egyéb bizonyítékokat gyűjtöttek a helyszínen, de a technika akkoriban még nem volt annyira fejlett, így az ügy mindeddig megoldatlan maradt - közölte a rendőrség kedden a hivatalos közösségi oldalán.

Ám az aktát soha nem zárták le, a rendőrség állítása szerint az elmúlt 24 évben is folytatódott a nyomozás.

Motorral járta az országot
Mindemellett Guo Xinzhen apja, Guo Gangtang sem hagyott fel soha a fia keresésével. Miután a kisfiú eltűnt, úgy döntött, motorkerékpárral átszeli egész Kínát, hátha a nyomára akad. A 24 év alatt bejárta a hatalmas ország szinte minden tartományát, Hszinhua állami hírügynökség szerint több mint 500 ezer kilométert (310 685 mérföld) tett meg ezalatt.

Kevés dolgot vitt magával a nagy útra, de mindig nála volt egy táska, benne a fia elrablásáról szóló szórólapokkal. A keresés alatt a férfi minden tartalékát felhasználta, összesen 10 motort nyúzott el, emellett többször szenvedett balesetet, sőt, még rablókba is belebotlott.

Más elrabolt gyerekek felderítésében segített
Mindeközben pedig közel 100 elrabolt gyermek felderítésében és a családjukkal való egyesítésében is segített, mígnem végre a saját ügyében előrelépést történt. Az időközben fejlettebb technológiának - beleértve a DNS-elemzést és az arcfelismerő programokat - köszönhetően a rendőrség új nyomra akadt. Végül Guót Henan tartományban találták meg, a DNS-teszt pedig igazolta, valóban ő az 1997-ben elrabolt Xinzhen-fiú.

Probléma Kínában a gyerekkereskedelem
A gyermekrablás és -kereskedelem régóta megoldatlan problémája Kínának, sok szülő soha nem is találja meg végül az eltűnt gyermekét. Aktivisták és szakértők szerint a probléma főként Kína egygyermekes politikájának köszönhető (Bár 2021 májusában bejelentették, hogy a párok már akár 3 gyermeket is vállalhatnak).

Ha csak egy gyerek lehet egy családban, akkor sokan fiút szeretnének, így megteremtve a feketepiacot a gyermekkereskedelemnek. Ahol pedig lánygyermek születik, ott gyakran előfordul, hogy hamisan "árvának" bélyegezve a csecsemőt, külföldi örökbefogadó családoknak adják el őket.

Olvasd el ezt is!
2 évesen elrabolták, mikor a bölcsiből ment hazafelé az apukájával - 32 év után találkoztak újra »


Forrás, fotók: BBC, CNN, Twitter/Yicaichina

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2021.07.15