2022. május 1: Családi programok a május elsejei hétvégére Budapesten és vidéken - Ide vidd el a gyereket!

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


2022. május 1: Családi programok a május elsejei hétvégére Budapesten és vidéken - Ide vidd el a gyereket! Bár 2022-ben vasárnapra esik a majálisozás, azért sok programmal várják a látogatókat számos helyszínen, akár az egész hétvégére. A május elsejei majálist mindenki imádja pezsgő forgatagával, legyen akár kicsi, akár nagy. Bár most vasárnapra esik a majálisozás, azért sok programmal várják a látogatókat számos helyszínen, akár az egész hétvégére.

A 2022-es majális nem hosszú hétvégére, hanem vasárnapra esik, de azért jó kis programokat lehet találni az országban erre az ünnepnapra, sőt, az egész hétvégére is.


Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Most budapesti és vidéki majálisokat és családbarát programokat gyűjtöttünk össze, hogy megmutassuk, milyen izgalmas programok, vásárok, rendezvények várják az ország különböző pontjain az érdeklődőket.
 

Programok a május 1-jei hétvégére Budapesten


Budapest - Városligeti Majális
A budapesti Városligetben április 30-án 11:00-kor Marvel show-val várják a közönséget, 13:00-kor pedig Jégvarázs előadás lesz, de bűvész show-val és gyerekműsorokkal is készülnek. Minkét nap népszerű énekesek szórakoztatják a majálisozókat, köztük Gitano, Nótár Mary, Romantic, Takács Nikolas és Jolly.
Még több infó »

Budapest - Margitszigeti Majális
A Margitszigeten is lesz majális május 1-jén, a Gasztro Sétány minden egységében, az első 5000 gyerkőc ingyen lufit kap. A Wonder Island Gyerekparkban 20% kedvezménnyel veheti igénybe mindenki az ugráló parkot. A Wonder Garden Kertmoziban pedig ingyenes filmevetítések lesznek 16:00, 18:00, 20:00 órai kezdettel.
Még több infó »

Budapest - Millenáris családi majális
Anyák napi Ringatóval, kézműves programokkal, szabadtéri sportokkal, családi játékokkal és közlekedésbiztonsági versennyel várják a kicsiket és a nagyokat.
Még több infó »

Budapest - Erzsébetligeti Majális
A Kertvárosi Majális 2022 programjában minden korosztály megtalálja a kedvére valót. A színpadi fellépők mellett ingyenes gyerekprogramokkal, kirakodóvásárral, vidámparkkal várják a családokat a 16. kerület közepén, az Erzsébet-ligeti ősfák alatt.


Még több infó »

Ballon kilátó a Városligetben
Május 1-jétől várja a közönséget a városligeti Mimóza-dombon, az egykori sörsátor helyén létrejött Ballon kilátó, mely Szinyei Merse Pál híres festményének mintájára készült.

A ligeti Ballon kilátó szélcsendes időben 150 méter magasságba repül fel akár 30 főnyi, 6 évesnél idősebb utassal, és a Városliget fölé emelkedve egész Budapest panorámája az utasok elé tárul. A ballon mintegy 5 perc alatt éri el a 150 méteres maximális magasságát, ugyanennyi időt tölt el a levegőben, és szintén 5 percnyi idő alatt tér vissza a felszínre. Az eszköz egy talajhoz rögzített, héliummal töltött hőlégballon, amely egyfajta szabadtéri liftként működik majd, tehát nem hagyja el a Mimóza-dombot. A felnőtt jegy 7 ezer forintba, a 6-14 éves korig érvényes gyerekjegy 5 ezer forintba kerül, családi jegyet pedig 20 ezer forintért válthatsz.

Tavaszvillamos a 47-es vonalán
A BKV együttműködésével indult el a Tavaszvillamos, amely a 47-es vonalán közlekedik május 15-ig. Színes ablakmatricák, virágdekoráció és műfű borítás hozza el a tavaszi hangulatot minden utasnak.
A Tavaszvillamos a Budapesti Tavaszi Fesztivál végéig, vagyis május 15-ig menetrendszerűen közlekedik a Deák tér és a Városház tér között.

Libegőzés
Május 2-ától június 3-áig a Zugligeti Libegő karbantartási munkálatok miatt nem közlekedik, ezért érdemes kihasználni a lehetőséget, és libegőzni egyet a hétvégén.

Szabadtéri fotókiállítás a Várkert Bazár rámpáin
Különleges fotókiállítás látható a Várkert Bazár Glorietthez vezető rámpáin. A Föld napja alkalmából nyílt szabadtéri tárlat Magyarország, Lengyelország, Szlovákia és Csehország gazdag természeti kincseit mutatja be június 12-ig.

A magyarok - Szabadtéri fotókiállítás a Városháza parkban
Michael von Graffenried svájci fotóművész fél évet Magyarországon tartózkodott, hogy elkészítse az ország embereiről szóló, általa "A magyarok"-nak nevezett sorozatát, a képeket jórészt Budapesten lőtte, de azért igyekezett vidékre is eljutni. Érdekes rácsodálkozni, egy külföldi hogyan lát minket, magyarokat egy nemzetközileg elismert fotós.
A szabadtéri kiállítás május 15-ig tekinthető meg a Városháza parkban.
 

Programok a május 1-jei hétvégére vidéken


Szinte minden kisebb-nagyobb városban lesznek programok május elsején, mi csak néhányat mutatunk ízelítőül, de érdemes az adott település honlapján, Facebook-oldalán körülnézni.

Kalocsa - Majális
Gyermekelőadások, folklórműsor, zene, tánc, közös főzés, kirakodóvásár és vidámpark – mint a régi szép időkben! Sőt, már április 30-án is izgalmas programok várnak kicsiket és nagyokat Kalocsán, az Érsekkertben, ahol nagyszabású, kétnapos eseménysorozatra készülnek a szervezők.
Még több infó »

Sopron - Majális a Lőverekben már péntektől


Még több infó »

Zalaegerszeg - Pálinka és Mangalica Majális
Zala megye egyik legnépszerűbb gasztronómiai rendezvénye, mely Zalaegerszeg belvárosában, a Sportcsarnok és Pláza előtti téren kerül megrendezésre.
Gasztronómiai, kulturális, zenei programok; folk bazár, vidámpark, játszóházak, bűvész show, japán dobszínház várja a kicsiket és nagyokat már április 29., péntektől.
Még több infó »

Békéscsaba - Bioritmus Fesztivál
A békéscsabai Széchenyi ligetben egész nap interaktív civil bazár, DIY programok, Körösvölgyi Termelők és Kézművesek vására, gyermekprogramok, játszóház, környezettudatos programok várják az érdeklődőket.
Még több infó »

Debrecen - Majális a természetben
A Zsuzsi Erdei Vasút szervezésében kerül sor a majálisra, ahol lesz májusfa-díszítés, gyerekkoncert, kutyaterápiás bemutató, ugrálóvár, kreatív foglalkozások, de a vidék ízeit is meg lehet kóstolni.
Még több infó »

Gyula - Majális


Még több infó »

Szolnok - Családi majális
Hagyományosan május első napján kerül megrendezésre a Családi Majális Szolnokon, a Tiszaligetben. Idén is színes programokkal várják a helyszínre látogatókat: lesznek koncertek, sztárfellépők, kifejezetten gyerekeknek szánt előadások, illetve vetélkedők és kézműves foglalkozások, légvárak, csúszdák, körhinták, céllövöldék és gasztronómiai ínyencségek.
Még több infó »

Jászberény - Majális
Majális Jászberényben május 1-jén, vasárnap, az Electrolux füves sportpályáján!
Igazi vásári forgataggal és zenés színpadi produkciókkal várnak mindenkit a munka ünnepén, sőt, óránként induló buszjáratokkal segítenek a kijutásban!
Vidámpark, céllövölde, bográcsos és egyéb ételek, italok, zene, tánc és színes programsorozat egészen estig.
Még több infó »

Villány - Majális és gyereknap
Május 1-jén szeretettel várnak minden érdeklődőt a villányi Rendezvénytéren tartandó Majálisra és Gyereknapra. A 9:30 órakor kezdődő májusfa állítást követően egész napos programokkal, főzőversennyel várnak mindenkit, lesz rendőrségi és sportbemutató, gyerekműsorok, óriási légvár, arcfestés és sok minden más.
Még több infó »

Tokaj - Tokaji Hungarikum & Kölyökfesztivál
Az április 27-én kezdődött programsorozat fő célja a helyi általános iskolás gyermekeknek egy olyan esemény megvalósítása, amivel ösztönöznék, motiválnák őket a játékos tanulásra, ismeretek szerzésére, illetve kimozdítanák őket a szürke hétköznapokból. Szem előtt tartják mindeközben a kisebb korosztályt is, illetve máshonnan érdeklődő gyermekeket is. Május 1-jén emellett a Tisza Camping – Kalandparkban egész napos programokkal várnak mindenkit, lesz ugrálóvár, óriáscsúszda, kosaras Körhinta, kézműves Foglalkozások, interaktív bemutatók, kézműves- és gasztrovásár, tűzoltóautó és más érdekesség.
Még több infó »

Szeged - Majális
Az újszegedi ligetben három napon át koncertek, sztárvendégek, vendéglátósok, vidámpark, valamint családi- és gyermekprogramok várják a kilátogatókat.
Még több infó »
 

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


2022.04.29