23 fura dolog, ami a testeddel történhet a várandósság alatt és szülés után - Ezekről nem nagyon írnak a szakkönyvekben

Szülők lapja

Babavárás

Szülők lapja


23 fura dolog, ami a testeddel történhet a várandósság alatt és szülés után - Ezekről nem nagyon írnak a szakkönyvekben A várandósság kétségtelenül megismételhetetlen időszaka egy nő életének - minden gyermekkel más és más dolgokat tapasztalhat meg az ember, sokszor olyan furaságokat is, amikről ritkábban vagy egyáltalán nem írnak a szakcikkek. A várandósság kétségtelenül megismételhetetlen időszaka egy nő életének - minden gyermekkel más és más dolgokat tapasztalhat meg az ember, sokszor olyan furaságokat is, amikről ritkábban vagy egyáltalán nem írnak a szakcikkek.

Azzal minden leendő édesanya tisztában van, hogy a pocak növekedése mellett a mellek is megnőnek, az ember vizesedhet, az első trimesztert gyakran kíséri émelygés, hányinger és hogy a pici mocorgását eleinte csiklandós érzésnek lehet megtapasztalni a pocakban. Ezeknél azonban sokkal több dolog történik a női szervezetben, és bizony gyakran előfordulnak olyan tapasztalások is, amik csodálkozásra késztetik, vagy akár meg is ijesztik a kismamát.Az alábbiakban anyukák számoltak be arról, ők milyen különös dolgokat tapasztaltak a terhesség alatt vagy után, bizonyítva azt, hogy mennyiféle hozománya is lehet egy babavárásnak. (Természetesen, ha épp kismama vagy és bármi olyat tapasztalsz, ami megrémiszt, konzultálj a nőgyógyászoddal vagy a védőnővel.)

1. "Mindig is szögegyenes hajam volt. De a szülés után nőtt néhány furcsa kis göndör fürtöm a fejemen, magam sem értem, hogyan."

2. "Totálisan elvesztettem az étvágyamat, miután a fiam megszületett. Az első két hétben vagy 20 kilót leadtam."

3. "Korábban szinte nem nőtt szőr a hónaljamban, bezzeg a szülés után ez eléggé megváltozott - nem csak, hogy nő a szőr, de abba se akarja hagyni!"

4. "Teljesen más formája lett a köldökömnek, mint amilyen a terhesség előtt volt."

5. "A lányom már 6 éves, de nekem még mindig érzéketlen az a terület a hasamon, ahol a császármetszést végezték."

6. "A szülés előtt csodás rendben álltak a fogaim, mivel sokáig fogszabályozót hordtam. Na, a szülés utánra valahogy megint összekuszálódtak."

7. "Egyszerűen állandóan éhes vagyok a szülés óta! Mindent fel tudnék falni, jobban kívánom az ételt, mint mikor a lányom még a hasamban volt. És a vicc, hogy még csak nem is szoptatok."

8. "A hajamban nőtt egy szőke tincs a várandósság alatt, és azóta is megvan."

9. "Mielőtt gyerekem lett, nem bírtam megenni a húst, durva migrénem lett tőle és hánytam is - ez teljesen elmúlt, amióta megvan a lányom, bármilyen fajta húst megehetek, és semmi allergiás tünet. Tök fura."

10. "Egyszerűen borzasztó testszagom lett a szülés utáni első hat hétben, pedig eskü, mosakodtam rendesen."

11. "Már két éve szültem, de még mindig érzékeny az a terület a gerincemen, ahova az epidurált adták."

12. "Egy ideig brutálisan izzadtam éjszaka, csuromvizes lett a hálóingem és a lepedőm is. Úgyhogy egy idő után dupla plédet raktam magam alá, így az éjjeli izzadás után csak le kellett szednem felülről a nedveset, és alatta ott volt a száraz."

13. "Az immunrendszerem totál becsődölt. Szerintem a szülés óta nem telt el úgy egy hónap sem, hogy ne szedtem volna össze valamilyen betegséget."

14. "Egy méretet nőtt a lábam. A szülés óta eltelt 3 év, de még mindig nem ment vissza!"

15. "Már 7 éve, hogy megvan a gyermekem, de sajnos még mindig gyenge a hólyagom. Pedig nem is természetes úton szültem!"

16. "A szülés óta szezonális allergiában szenvedek, előtte sosem voltam allergiás."


(Illusztráció)

17. "Az első terhességem alatt laktóz-intoleranciám lett, előtte semmi bajom nem volt a tejjel. Aztán, ahogy megszültem, el is múlt."

18. "A szülés után a bőröm elkezdett hámlani, kb. úgy, mint amikor leég az ember a napon."

19. "A szülés után csomókban hullott ki a hajam, teljesen kétségbeestem, de az anyám megnyugtatott, hogy ez természetes, a hormonok miatt van."

20. "Durva aranyerem lett a szülés miatt, néha sírva ültem a kanapén a nagydolog után, és már előre attól féltem, mi lesz, ha megint vécére kell mennem."

21. "Mindig azzal ijesztgettek, hogy a testem szülés után már nem lesz a régi. Hát, szerencsére, nálam elég gyorsan visszaállt a rend. De a fogaim! A terhesség kinyírta a fogaimat, tele vagyok lyukakkal."

22. "Fogalmam sem volt, hogy akkor is vérezni fogok ott lent, ha császárral szülök."

23. "Arra számítottam, hogy lesznek terhességi csíkjaim, de az enyémek szivárványszínben pompáztak!"

+1 "A terhesség alatt egyszer csak egy sötétbarna vonal jelent meg a hasamon a köldöktől egészen lefelé. Most egyéves a gyerekem, de még mindig ott van, remélem, azért egyszer csak eltűnik." Erről viszont már biztosan hallottál, itt írtunk bővebben arról a bizonyos linea nigráról »

Forrás: A Buzzfeed gyűjtése alapján
Fotó: Rawpixel

Szülők lapja

Babavárás

Szülők lapja


2020.06.03