25 dolog, amit csak azután tudsz meg, hogy gyereked lett

Szülők lapja

Gyereknevelés

Szülők lapja


25 dolog, amit csak azután tudsz meg, hogy gyereked lett 25 fontos dolog, amit csak azután tudsz meg, miután gyermeked születik. És a poén benne, hogy mindez nem vicc... A gyermeknevelésről mindenki sajátos elképzeléseket és elveket dédelget magában. Aztán megérkezik az első baba, és valamelyest kitisztul a kép. Az ember a korábbi elgondolásait kezdi egy kicsit magában átértékelni, fogalmazzunk úgy, hogy tovább érleli a tökéletes verzióig - amin, ha rendelkezünk kellő önreflexióval, akkor ezeken később sokszor még magunk is jókat derülünk.

Az alábbiakban megmutatjuk, hogy mi mindent tanulsz meg, miután gyereked lesz. Persze a lista folytatható, hiszen minden gyermek más és más.

 

25 dolog, amit csak azután tudsz meg, hogy gyereked lett


1. A baba akkor alszik a legkényelmesebben, amikor te a legkényelmetlenebb pózban tartod őt.

2. A kedvenc cumi mindig akkor veszik el, amikor éppen elkezdődött a háromnapos hosszú hétvége, és minden bolt zárva.

3. A kapucsengő mindig akkor szólal meg, amikor a baba végre elaludt. A mobiltelefon is.

4. A kiskanalak az etetőszékből indítva ideális pályaíven esnek a földre. Leginkább akkor, ha éppen teleszedted.

5. A gyermekneveléshez mindenki ugyanúgy ért, mint a focihoz, és mindenki boldogan osztja meg veled a véleményét.6. Ami kiborulhat, az ki is borul, és ami feldőlhet, az fel is dől.

7. Zavartalan arckifejezéssel tudsz egyszerre mesélni, főzni, pelenkázni és kortyolni egyet a kávédból - szimultán.

8. A másik gyerek kopott kisautója sokkal jobb, mint az a 10, amit magatokkal visztek otthonról a játszótérre.

9. Nyáron csak a nyakad és a hátad barnul le, mert állandóan a gyerek után szaladgálsz.

10. Minden apró zugba, legszűkebb helyre, radiátor mögé, lefolyóba és egyéb lehetetlen helyre belefér egy-egy zokni, lego-kocka vagy kisautó. Persze ezeken a helyeken keresed legutoljára.

11. A mobiltelefon még egy jó darabig világít, ha a wc-csészében a vízben alámerül.

12. A rózsaszín teljesen jól passzol a piroshoz, a flitteres nem ciki, hanem cuki, és a kánikulában is nyugodtan lehet hordani hosszú ujjút, ha azon pókember van.

13. Mozgólépcsőzni, liftezni, vasútállomásra kijárni sokkal jobb szórakozás, mint a legdrágább játszóházba, gyerekprogrramra ellátogatni.

14. Hogyan lesz egy kérdésből harminc következő, illetve a kérdéssorozat indexe a végtelenhez tart.

15. A villanykapcsolót egymás után százszor lekapcsolni egyáltalán nem unalmas, sőt vicces!

16. Mégis csak lehet élni kupiban, és el lehet fogadni, hogy mindenhol ruhák, cipők, kulcsok, játékok hevernek a földön, a mosógép tele van építőkockákkal, a fürdőkádban pedig nem is mutat rosszul a habverő.

17. A gyerekszobában, ami korábban a ti hálószobátok volt, félelmetes szörnyek élnek.

18. A gyereked bátran és hangosan jelezni fogja a villamoson, ha "büdös/kövér/ráncos a mellette ülő néni", így a buszon mindenki kellően tájékoztatva lesz az aktuális utazási helyzetről.

19. Egy idő után megtanulod, hol van a városban nyilvános vécé/nagyobb bokor, ami mögött szükség esetén el lehet bújni, ha a gyereknek már nagyon kell pisilni.

20. Elég gyakran kell "háromig elszámolnod".

21. A "de tényleg ez lesz az utolsó" - nem feltétlenül szó szerint értendő.

22. A gyerekruha ujja sokkal jobb törlőeszköz, mint bármelyik papírszalvéta vagy a zsebkendő - mármint a gyerek szerint. Szerinted persze nem, de általában nem is kérik ki a véleményed egy törlő-akció előtt.

23. A gyerekek képesek a legszárazabb időben is megtalálni az egyetlen pocsolyát, ami az utcán van.

24. A gyerekzoknik egyik párját folyton beszippantja magába az univerzum valamelyik fekete lyuka. Vagy a zoknievő manók kebelezik be. Esetleg fél lábbal világgá mennek.

25. Mielőtt kényelmesen helyet foglalnál a wc-n, érdemes egy röpke pillantást vetned a wc-deszkára - ha szárazon szeretnéd megúszni...

Szülők lapja

Gyereknevelés

Szülők lapja


2016.08.15