3 kisgyermeket kórházba kellett vinni, mert drogot tartalmazó kekszet ettek egy bölcsődében

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


3 kisgyermeket kórházba kellett vinni, mert drogot tartalmazó kekszet ettek egy bölcsődében Három kisgyermeket kellett kórházba szállítani múlt héten egy amerikai magánbölcsődéből, miután olyan rágcsát fogyasztottak, ami THC-t is tartalmazott. Három kisgyermeket kellett kórházba szállítani múlt héten egy amerikai magánbölcsődéből, miután olyan rágcsát fogyasztottak, ami THC-t is tartalmazott, értesült a People.

Valami nem stimmelt a gyerekekkel
A kicsik szülei vették észre, hogy a gyerekek letargikusak, koordinálatlan a mozgásuk, a szemük pedig üveges, véreres, közölte a Stafford megyei seriffhivatal a pénteki sajtóközleményében. A három kisgyermeket a virginiai Stafford kórház sürgősségi osztályára szállították.


(illusztráció)

Drog volt a rágcsában
A kórházi személyzet rögtön felismerte a tüneteket, és megállapították, hogy a bölcsődések THC-nek, a kannabiszban található pszichoaktív anyagnak voltak kitéve. A seriffhivatal nyomozása ugyanezt támasztotta alá: laborvizsgálattal THC-t mutattak ki a bölcsődei etetőszékek közelében talált aranyhalas kekszekben.

Egyelőre arra nem derült fény, hogyan kerültek a droggal átitatott kekszek az intézménybe, és hogyan találták meg őket a kisgyerekek.

Letartóztatták a bölcsi vezetőjét
Mindenesetre a gyermekvédelmi szolgálatot azonnal értesítették, és a bölcsőde engedélyét felfüggesztették, az intézmény tulajdonosát, a 60 éves Rebecca Swannert pedig április 14-én, csütörtökön letartóztatták, de másnap - 2000 dolláros óvadék ellenében - szabadlábra helyezték.

A bölcsőde környékén élőket megdöbbentette az eset, az egyik ottani lakos szerint az intézmény vezetőjét már évtizedek óta ismerik, és eddig minden a legnagyobb rendben volt vele. A nőről többeknek is az volt a véleménye, hogy ami a gyermekgondozást illeti, Rebecca Swanner a legmegfelelőbb személy arrafelé, sokan szerették.

3-4 órával az elfogyasztás után jelentkeznek a tünetek
Az Államok Toxikológiai Központjának közegészségügyi szóvivője, Fiorella Carhuaz az NBC12-nek nyilatkozva elmondta, egyre több gyerek fogyaszt véletlenül kábítószert. A tünetek általában az elfogyasztás után 3-4 órával jelentkeznek, ilyenek lehetnek, ha a gyerek zavarodott, nehézkes a járása, légzési problémái vannak, hányás vagy görcsök gyötrik. Ez esetben rögtön orvost kell hívni, hogy a gyerek mielőbb kórházba kerülhessen.

El kell rakni a gyerek elől a drogot
2022 március végéig 18 olyan esetet jelentettek, amikor ötéves vagy annál fiatalabb gyerekek ettek drogot tartalmazó ételt. Tavaly a bejelentett esetek száma 52, 2020-ban pedig 27 volt.

Carhuaz szerint az esetek számának növekedése azzal függ össze, hogy sokszor az ilyen ételeket a gyerekek számára is elérhető helyen tárolják, ők pedig csak annyit látnak, hogy ott van egy finom brownie, persze, hogy enni akarnak belőle, és máris megvan a baj.

Virginia államban egyébként 21 éves kor felett marihuánát tartani otthon kis mennyiségben, személyes használatra legálisnak számít.

Forrás: People
Fotó: Pixabay (illusztráció)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2022.04.20