5 éves kislány hívta a segélyhívót, mert az édesanyja rosszul lett - A rendőrség tette közzé a felvételt

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


5 éves kislány hívta a segélyhívót, mert az édesanyja rosszul lett - A rendőrség tette közzé a felvételt A rendőrség által közzétett felvételen az ötéves Elena nagyon bátran és ügyesen viselkedik, és elmondja, hogy az anyukája rosszul lett. Sokan még mindig nevetséges indokkal tárcsázzák a 112 segélyhívó számot, de a rendőrség most egy olyan felvételt mutatott, mely egy ötéves kislány talpraesettségét bizonyítja.

5 éves kislány a vonalban
Szokatlan, ám nagyon aranyos felvételt tett közzé a rendőrség május 3-án a Facebook-oldalán: egy kislány tárcsázta a segélyhívó számot, és elmondta, hogy az anyukája rosszul lett és most a konyhában fekszik. Az is kiderül a beszélgetés során, hogy a kislányt Elenának hívják és mindössze ötéves.

"Mondhatnánk hibátlan, meglepően részletes leírást kaptak kollégáink tőle, mi történt, mi a baj, hova kell menni" - írták a poszthoz, persze a felvételt a személyiségi jogok védelme érdekében megvágták.

Tanítsd meg a gyermekednek a 112 használatát
A rendőrség egyúttal arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy a szülők tanítsák meg gyermekeiket a 112 helyes használatára, mert ha baj van, életet menthet, ha a gyerek tudja, mit kell tenni.


(illusztráció)

Nagyon sok fake hívást kapnak
Pár napja egyébként már kiposztoltak egy válogatást azokból az álhívásokból, amiket nap mint nap kapnak a 112-re - mint kiemelték, az elmúlt 4 hónapban 640 ezer fake hívás futott be hozzájuk, ilyenekkel:
- Szombat reggel van, ugye? Mert úgy berúgtam tegnap, hogy azt se tudom, este van vagy reggel
- Csak gondolkodtam, hogy ez most élő személy-e, aki ilyenkor felveszi
- A fagyasztószekrénybe jelentős mennyiségű nyers húst találtam, félig romlott állapotban, küldjenek már ki egy kocsit érte
- Merre találom Cegléden a kínai gyorsbüfét, mert nem idevalósi vagyok

Forrás: Facebook/Magyar Rendőrség
Fotó: Rawpixel (illusztráció)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2021.05.03