5 immunerősítő superfood nátha és megfázás ellen: Ezeket add a gyereknek, hogy elkerüljék a betegségek

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


5 immunerősítő superfood nátha és megfázás ellen: Ezeket add a gyereknek, hogy elkerüljék a betegségek Ez a novemberi hideg és nyirkos időjárás különösen kedvez a betegségek terjedésének, azonban egy kis odafigyeléssel, immunerősítő ételek rendszeres fogyasztásával az őszi megfázás is könnyen elkerülhető. A hűvösebb napokkal és a nulla fok körüli hajnali hőmérséklettel a náthaszezon is megérkezett. Ez a novemberi hideg és nyirkos időjárás különösen kedvez a betegségek terjedésének, azonban egy kis odafigyeléssel, immunerősítő ételek rendszeres fogyasztásával az őszi megfázás is könnyen elkerülhető.

A megfelelő higiénia és a rendszeres mozgás mellett a tudatos táplálkozás is fontos ahhoz, hogy immunrendszerünk jól működjön, hiszen bizonyos ételek fogyasztásával jelentősen erősíthető a szervezet védekezőképessége.

Ehhez nem kell több, mint hogy a jól ismert immunerősítő szuperélelmiszerek közül néhányat gyakrabban együnk. De mik azok az ételek, amik ősszel a legjobban támogatják az immunrendszerünket? Ebben segített az Ínyenc Piactér táplálkozási szakértője.
 

5 immunerősítő szuperfood nátha, megfázás ellen


1. Homoktövis
A homoktövis természetes immunerősítő csodanövény, értékes fitotápanyagokat és antioxidánsokat tartalmaz, a benne lévő rendkívül magas vitamintartalom (A-, B-, C-, E-, K-, P-vitamin) miatt számos pozitív hatást gyakorol szervezetünkre, főleg, ha velő formájában fogyasztjuk.

immunerősítő szuperfood

Télen különösen ajánlott, mert tízszer több C-vitamint tartalmaz, mint a citrom. Érdemes termelői homoktövis termékek közül választani, mert azok olyan kíméletes módszerrel készülnek, amelyek megőrzik a növény értékes hatóanyagait.

2. Kakukkfűszirup
A kakukkfűszirup nemcsak az immunrendszer erősítésére alkalmas, hanem az ősszel oly gyakori légúti megbetegedések megelőzésére, illetve azok kezelésére is. A -, B1-, B2-, B3-, B5 -, B6 és a C-vitamin mellett nagyobb mennyiségben tartalmaz a szervezet számára fontos aminosavakat.

immunerősítő szuperfood

Azoknak is ajánlott, akik már lebetegedtek, mivel a kakukkfűszirup csillapítja a köhögést, nyugtatja a hörgőket és enyhíti a nátha tüneteit.

3. Propolisz
A propoliszt általános immunerősítőként, vagy átfutó betegségeknél (például a megfázás első jeleinél) javasoljuk alkalmazni, hiszen annyira hatásos, hogy természetes antibiotikumnak is szokták hívni.

immunerősítő szuperfood

Nem csak megfázás esetén ajánlott, mert számos egyéb jó tulajdonsággal rendelkezik: gyulladáscsökkentő, vérnyomáscsökkentő, valamint vírus- és gombaölő hatása is van. Fogyasztását belsőleg, tinktúra formájában vagy mézbe keverve ajánljuk.

Olvasd el ezt is!
Ezért ne adj mézet az 1 évesnél fiatalabb babának »


4. Erdei mézharmat
A mézharmat nemcsak az immunrendszerünket erősíti, de igazi különlegesség is, ugyanis a mézharmatot a méhek nem a virágok nektárjából, hanem az erdei fákon (fenyőfélék, hárs, gesztenye) található mézharmatból készítik.

A színe általában sötét, íze nagyon zamatos, és magas a természetes ásványi anyag tartalma. Leginkább reggelihez ajánljuk, hogy ne csak jól, hanem egészségesen induljon a nap.

5. Feketeribizli
A feketeribizlit régóta alkalmazzák a népi gyógyászatban, hiszen jótékony hatást gyakorol a szív és érrendszeri megbetegedésekre, a vérnyomás szabályozására, vashiányra.

immunerősítő szuperfood

Emellett jó a megfázásokra, köhögésre és a torokgyulladásra is, az már csak a ráadás, hogy még a C-vitamintartalma is magas. Télen velő formájában ajánlott a fogyasztása.

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2022.11.04