5 vadaspark Magyarországon, ami szuper őszi program lehet a gyerekekkel

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


5 vadaspark Magyarországon, ami szuper őszi program lehet a gyerekekkel Szeretitek a természetet, a túrázást és az állatokat? Akkor tökéletes családi program ellátogatni Magyarország egyik vadasparkjába, ahol a különböző vadállatokkal természetes környezetükben ismerkedhetünk meg. Magyarország vadasparkjai közül most ötöt mutatunk meg, nézd meg, milyen érdekességekkel várják a családokat és állatbarátokat!
INFORMÁCIÓK FRISSÍTVE: 2017. 08. 15.

1. Budakeszi Vadaspark


A Budakeszi Vadaspark Budapest határán, a budakeszi völgyben található. A Közel 30 hektáros területen 32 állatfaj több mint 120 egyede él természetes, erdei környezetben. A látogatók a háziállatok és apróvadak mellett láthatnak gímszarvast, dámvadat, muflont, vaddisznót, vízibivalyt, őzet, rekonstruált őstulkot, medvét, aranysakált, farkast és hiúzt is.

5 vadaspark Magyarországon, ami szuper őszi program lehet a gyerekekkel
A Budakeszi Vadaspark gyerekbarát szolgáltatásai:
A kisgyermekes családokra gondolva, a park területén ingyenesen vehetők igénybe túrababakocsik. A Baba-mama kuckóban etetőszék, pelenkázó és mikrohullámú sütő áll a babák és szüleik rendelkezésére. A Pihenőparkban piknikezni és szabadtéri sütögetésre is van lehetőség. Kicsik és nagyok örömére a vadasparkban állandó programként várja őket az állatsimogató, a kisállat tréning és a látványetetés.

A Budakeszi Vadaspark állandó programjai:
Állandó kisállat tréning programok és etetési időpontok:
Mosómedve, sakál, róka és hiúz tréning (Kisállatsuli)
hétfőtől péntekig 10:00-11:00 és 13:00-14:00; szombaton és vasárnap 10:00 mosómedve; 11:00 róka; 13: 00 Sakál; 15:00 kisragadozók látványetetése

Hol van a Budakeszi Vadaspark?
Budakeszi Budapesttől 11 kilométerre található.

A Budakeszi Vadaspark nyitva tartása:
A Budakeszi Vadaspark egész évben, minden nap szeretettel várja látogatóit az alábbi nyitva tartási időben:
Hétköznap 9:00-17:00 A Vadaspark területét 18:00-ig kell elhagyni.
Hétvégén és ünnepnapokon 9:00-18:00 A Vadaspark területét 19:00-ig kell elhagyni.
Az állatsimogatóban hétfőn szünnap van.

Budakeszi Vadaspark jegyárak:
Felnőtt: 1450 Ft
Gyermek: 2-14 éves korig 800 Ft
Regisztrációs jegy: 2 éves kor alatt (hogy a legkisebbek is biztosítva legyenek): 100 Ft
Diák- és nyugdíjas: 900 Ft
Családi jegy: 2 szülő + 1 gyermek 3200 Ft
Gyermek pótjegy: A családi jegyhez váltható 400 Ft
Kedvezmények:
Budakeszi lakosoknak: A látogató nevére kiállított budakeszi lakcímkártya bemutatása esetén hétköznapokon (hétfőtől - péntekig) 20 %
Érdi lakosoknak: A látogató nevére kiállított érdi lakcímkártya bemutatása esetén egész héten (hétfőtől - vasárnapig) 10 %

Még több információ:
Budakeszi, Budakeszi Vadaspark »
 

2. Nyíregyházi Állatpark


A Nyíregyházi Állatpark a várostól 5 km-re a sóstói üdülőövezetben található. Európa egyik legnagyobb állatállománnyal rendelkező állatparkja különleges hangulatú tölgyerdőben látja vendégül az állatbarátokat. A 30 hektáros területen világrészek fogadják a látogatókat, hogy végigjárhassák a Földet.

5 vadaspark Magyarországon, ami szuper őszi program lehet a gyerekekkelA sokszínű állatvilág több mint 500 faja, és több mint 5000 egyede él itt, melyek között olyan különlegességekkel találkozhatnak látogatóink, mint a fehér tigris, az afrikai elefánt, a komodói sárkány, az indiai orrszarvú, a jegesmedve, a homoki tigriscápa, és a nyugati síkvidéki gorilla, de van zsiráf, lisztmajmocska,és szibériai tigris is.


A Nyíregyházi Állatpark állandó programjai:
Maki erdő
Aki kíváncsi a bájos madagaszkári makikra, keresse fel a Trópusi házból nyíló maki és madárerdőt, vagy menjen be a Tarzan ösvényén elterülő majomerdőbe. A majomerdőben madagaszkári makik járnak, kelnek a vendégek között, és bizony néha ezek a kedves hosszúfarkú félmajmok el-el csennek ezt-azt a látogatóktól.
Nyitva tartás jó idő esetén: 09:30-17:30 április 19-től nyár végéig.
Szeptemberben jó idő esetén, a Tarzan ösvényén lévő maki erdő minden nap üzemel, októberben azonban már csak hétvégén. Novembertől-áprilisig az időjárás miatt zárva.

Látványetetések
Minden hétfőn és pénteken 9:30-kor megnézhető, hogy tízóraiznak az Ócenárium cápái, vagy hogyan nassolnak a mókás makikölykök. A fókashown és a papagájshown látható, hogy dolgoznak meg kedvencek a jutalomfalatokért, és az állatparki séta során az automatákból vásárolt finomságokkal is meglephetik a  háziállatokat, vagy a népes lámacsaládot.
Cápaetetések időpontjai: hétfőn és pénteken 9:30-tól  
Helyszín: Zöld Piramis – Ócenárium
A szervezett látványetetések megtekintését a belépőjegy ára tartalmazza.

Papagáj Show
A papagáj az állatvilág egyik legjobban idomítható faja. Nem csak sokszínű, de sokoldalú is. Az okos szárnyasok képesek logikai feladatok megoldására, és sikeresen teljesítik az ügyességi feladatokat is. Állatpark nagyszínpadán minden nap bemutatják a Nagy Papagájshowt, sok-sok mutatvánnyal, izgalmas látványos pillanatokkal.
Papagájshow időpontjai: minden nap főszezonban (május 18-tól) szeptember végéig 13:45-től (rossz idő esetén elmarad)   
Helyszín: Az állatpark bejárata után jobbra a Nagyszínpadon
A program megtekintését a belépőjegy ára tartalmazza.

KocsikáZoo
Kocsikázd végig a világunkat, a SóstóZoo kisbuszaival! Gyerekeknek, idősebbeknek és a megfáradt állatpark látogatóknak a hangulatos kocsikázás kellemes kikapcsolódást nyújt a park harminc hektáros tölgyerdejében. A 16 férőhelyes járatok 20 percenként indulnak a Zöld Piramis bejárata elől.
A KocsikáZoo ára 500 Ft/fő/20 perc
A KocsikáZoo november 3-tól -március közepéig szünetel!
Főszezonban, áprilistól szeptember végéig minden nap 09:00-16:00 között.

Tevegelés
Utazz egy nagyot a sivatag hajójával! Tevegelj az állatpark kétpúpújával! Különleges sivatagi élmény vár mindenkire a kényelmes tevenyeregben a főbejárattól jobbra, a Hüllő ovival szemben.
Tevegelés ára: 1000 Ft/fő. (5 éves kortól vehető igénybe)
2015 március 13-tól főszezon alatt minden nap.
Szeptember 7-től-március közepéig a tevegelés szünetel.

Bébi taxi
Az Állatpark 35 hektárnyi területét nehéz bejárni a csöppnyi lábakon, így nagy segítség a családoknak a kölcsönözhető nyitható ajtajú zöld kiskocsi.
Bérleti díja: 1000 Ft / alkalom

Hol van a Nyíregyházi Állatpark?
Sóstófürdő Budapesttől 236 kilométerre található.

A Nyíregyházi Állatpark nyitva tartása:
Az év minden napján nyitva
9:00-19:00 március 26 - augusztus vége | pénztár zárás 17:30
9:00-18:00 szeptember | pénztár zárás 16:30
9:00-sötétedésig októberben | pénztár zárás 16:00
9:00-16:00 október 31-től - március végéig | pénztár zárás 15:00

Nyíregyházi Állatpark jegyárak:
3 év alatt: 200 Ft
Gyerek (3-14 év): 2000 Ft
Diák: 2000 Ft
Felnőtt: 3000 Ft
Nyugdíjas: 2000 Ft
70 év felett: 600 Ft
Családi jegy (2 felnőtt + 1 gyermek): 7200 Ft
Családi jegy (2 felnőtt + 2 gyermek): 8900 Ft
Családi jegy (2 felnőtt + 3 gyermek): 10600 Ft

Még több információ::
Sóstófürdő, Nyíregyházi Állatpark »
 

3. Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark


A Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark a Balatontól mindössze 15 km-re található, Veszprém belvárosából rövid sétával érhető el. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt feledhetetlen élményt nyújtó, különleges természeti adottságokkal rendelkező két részből áll Állatkert, a Fejes-völgyben, illetve az azzal szomszédos Gulya-dombon terül el.

5 vadaspark Magyarországon, ami szuper őszi program lehet a gyerekekkel
A festői szépségű Fejes-völgyi területen olyan állatok láthatók, mint az egzotikus élőhelyről származó nagymacskák, a hatalmas méretű kamcsatkai medvék, színes vízimadarak, de érdekességek is, mint a játékos madagaszkári félmajmok, a mindig kíváncsi ormányosmedvék és az elragadó kis panda.


A Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark gyermekbarát programjai:
A Fejes-völgyben található a gyermekek legnagyobb kedvence, az egyedileg tervezett és kivitelezett Kölyökdzsungel játszóház és terrárium, ahol a kalandra vágyó lurkók kedvükre kúszhatnak, mászhatnak, kipróbálhatják a Lajhár-utat, bemászhatnak egy állatszállító ládába, de megpihenhetnek a papagáj-klubban is, vagy onnan egy fedett csúszdán le is csúszhatnak. A játszóteret terráriumok szegélyezik, ahol üvegfalakon keresztül nézhetik meg a látogatók a különleges hüllőket.

A felső, úgynevezett Gulya-dombi részen találhatóak hazánk egyik legszebb és legnagyobb Afrika-szavanna kifutója, ahol zebrákat, zsiráfokat és egy háromfős szélesszájú orrszarvúcsaládot csodálhatnak meg a látogatók. A szavanna kifutó szomszédságában épült fel a kialakításában és tematikájában Európában is egyedülálló komplexum, a Csimpánzvilág, mely jelenleg két csimpánzcsapattól hangos.

Hol van a Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark?
Veszprém Budapesttől 123 kilométerre található.

A Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark nyitva tartása:
Az Állatkert az év minden napján, szombaton, vasárnap és ünnepnapokon is nyitva tart. általában sötétedésig. Részletesebb nyitvatartási információk az állatkert honlapján olvashatóak.

Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark jegyárak:
Gyermek (3 éves kor alatt): 100 Ft
Gyermek (3-18 éves korig): 1900 Ft
Diák (18 éves kor felett):2000 Ft
Felnőtt: 2800 Ft
Nyugdíjas: 1900 Ft
Családi belépő 2 felnőtt + 1 gyermek: 7000 Ft
További gyermekenként (max. 4 fő): 1500 Ft

Még több információ:
Veszprém, Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark »
 

4. MagánZoo Állat- és Szabadidőpark


A MagánZoo Állat- és Szabadidőpark teljes területe 20 hektár, ahol az állatok nagy, tágas kifutókban, szeretetben élnek. Az erdő főleg akácfákból áll, de megtalálhatók a nyár és a nyír mellett egyéb fajták is. Több mint 1 kilométer sétálóút áll rendelkezésre a vendégeknek, amely az állatok kifutói, a játszótér és a melegkonyhás büfé mellett kanyarog.  A türelmes látogató védett madárral vagy akár mókusokkal is találkozhat a területen.

5 vadaspark Magyarországon, ami szuper őszi program lehet a gyerekekkelA MagánZoo Állat- és Szabadidőpark gyerekbarát programjai:
Az állatkert leginkább a nevükre hallgató állatokról és a sokaknak felejthetetlen élményt nyújtó kölyökállat simogatásokról ismert.  Nagy kedvenc Shakira, a kis bengáli fehér tigris, aki szereti és keresi az emberekkel való kapcsolatot, szereti, ha megérintik és simogatják. Vele minden nap 11 órakor és 16 órakor kb. egy-másfél óra időtartamban lehet közelről megismerkedni.

Időszakosan minden évben lehetőség van valamilyen kölyökállat, például barna és fehér oroszlán, szibériai tigris simogatására, naponta több alkalommal színvonalas előadások keretén belül, ahol a látogató sok mindent megtudhat a bemutatott állatok viselkedéséről, életmódjáról. A kicsiknek egy fajátékokból összeállított, EU szabványnak megfelelő játszótér áll rendelkezésre. Tavasztól őszig pedig igénybe vehetők a nyársaló- és főzőhelyek, melyek használata díjtalan.

Hol van a MagánZoo Állat- és Szabadidőpark?
Felsőlajos Budapesttől 75 kilométerre található.

A MagánZoo Állat- és Szabadidőpark nyitva tartása:
Az év minden napján nyitva tart, ünnepnapokon is: 09:00-18:00

MagánZoo Állat- és Szabadidőpark jegyárak:
Gyermek (14 éves korig): 1200 Ft
Nyugdíjas (nyugdíjas igazolvánnyal): 1400 Ft
Diák (diákigazolvánnyal): 1400 Ft
Felnőtt: 1800 Ft
Családi (2 gyermek + 2 felnőtt): 5500 Ft
Családi (3 gyermek + 2 felnőtt): 6500 Ft

Még több információ:
Felsőlajos, Benei-dűlő, MagánZoo Állat- és szabadidőpark »
 

5. Szegedi Vadaspark


A Szegedi Vadaspark az ország legfiatalabb állatkertje, de 45 hektáros területével egyben a legnagyobb is. A Szegedi Vadaspark az egyik legkülönlegesebb állatkert hazánkban, ugyanis az itteni állatfajok jelentős része még európai viszonylatban is kuriózumnak számít és itt élnek legnagyobb arányban nemzetközi fajmegmentési program részeként tartott állatok, de láthatók oroszlánok, szurikáták, tevék, zsiráfok és pingvinek is.

5 vadaspark Magyarországon, ami szuper őszi program lehet a gyerekekkel
A Szegedi Vadaspark állandó programjai:
Zoo Típusú Találkozások című állatbemutató program keretében márciustól októberig, hétfő kivételével minden nap különleges találkozóra invitálják az érdeklődőket, a nap folyamán különböző időpontokban és helyszíneken.


Hol van a Szegedi Vadaspark?
Szeged Budapesttől 174 kilométerre található.

A Szegedi Vadaspark nyitva tartása:
A Szegedi Vadaspark az év minden napján, szabad és munkaszüneti napokon is várja kedves látogatóit! A Vadasparkban sötétedésig lehet maradni (a meghirdetett esti programok kivételével) - havi lebontás a vadaspark honlapján.

Szegedi Vadaspark jegyárak:
Felnőtt: 1980 Ft
Gyermek: 3 és 14 év között (3 éven alul ingyenes a belépés) 1300 Ft
Diák: 14 év felett, diákigazolvánnyal 1450 Ft
Nyugdíjas: Idősek részére, igazolvánnyal 1450 Ft
Családi (2+1): 2 felnőtt és 1 gyermek esetén 4600 Ft
+további gyermek: A családi jegy (2+1) felett további gyermekenként 800 Ft

Még több információ:
Szeged, Szegedi Vadaspark »

TGYÁS, GYED, GYES, KALKULÁTOR >>

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


2015.09.11