6 apa-fia közös dolog, amit mindenképpen tegyetek meg együtt, mielőtt a fiad felnő! - Apukákat kérdeztünk

Szülők lapja

Gyereknevelés

Szülők lapja


6 apa-fia közös dolog, amit mindenképpen tegyetek meg együtt, mielőtt a fiad felnő! - Apukákat kérdeztünk Mi az az 6 legfontosabb dolog, amit egy apa mindenképpen szeretne megtenni, mielőtt a fia felnő? Erről kérdeztünk kisgyerekes apukákat. Igazi férfias válaszok születtek. Amikor a családba kisbaba érkezik, abban a pillanatban apa is születik. A fiatalemberből egy-kettőre végtelenül büszke, felelősségteljes, elhatározásokkal teli, gondoskodó apa válik.

Kisgyerekes apukákat kérdeztünk a fiúk neveléséről
Minden apukában már az első pillanatoktól kezdve megfogalmazódik, hogy milyen fiút szeretne nevelni, dédelgeti magában a képet, hogy milyen lesz majd a viszonyuk, magabiztosan azt kívánja, hogy legyen legalább olyan erős, bátor, edzett, inteligens, mint ő maga, és azt sem bánja, ha a fia egy napon majd túlszárnyalja őt.

Szinte már a szülőszobán fogadalmat tesz, hogy mindenhova elviszi, ahova csak tudja, és mindent megtanít, amire csak képes. A szülővé válás kósza gondolatai közül előkerülnek az álmok, a vágyak és a nagy tervek: mit fog majd egészen másképpen csinálni, mint a saját apja, vagy épp ellenkezőleg: mit fog mindenképpen ugyanúgy tenni, mint az apja, nagyapja, dédapja... És amíg ezeket a szép álomszerű gondolatokat dédelgeti-szövögeti, magában elhatározza, hogy a most még csak síró, a cumija után kapkodó csecsemőből igazi férfit nevel.

Kisgyerekes apukákat kérdeztünk arról, hogy mi lesz vagy mi lenne az a legfontosabb dolog, amit mindenképpen szeretnének véghezvinni, mielőtt a kisfiúkból érett férfi válik. A legjellemzőbb és a leginkább elgondolkodtató válaszok közül válogattunk.

6 apa-fia közös dolog, amit mindenképpen tegyetek meg együtt, mielőtt a fiad felnő! - Apukákat kérdeztünk


6 apa-fia közös dolog, amit ne hagyj ki, mielőtt a fiad végérvényesen felnő


1. Fiús sátras-nomád túra / Sátrazás / Horgászat / Evezés közösen
"Már alig várom, hogy a fiaimmal egy igazi fiús-evezős-sátoros-nomád túrán vegyünk részt. Ha nem is feltétlenül csak mi hárman, de kizárólag fiútársaságban tervezem ezt a férfiváavatási szertartást." (Józsi, 38 éves, 4 gyerekes apa)

2. Nyársalás, bográcsozás közösen
"Egy igazi férfi zsigereiben benne van, hogy jól bánik a tűzzel. Szeretném ezt a tudást (ösztönt?) átadni a fiamnak is. Mindenképpen meg akarom őt tanítani nyársalni és bográcsban főzni." (Gábor, 43 éves, 1 gyerekes apa)

3. Sakk / ulti
"Szeretném a fiamat megtanítani sakkozni/ultizni - elsősorban a játék öröméért mindenféle túldimenzionált szándék nélkül. A sakk/ulti hagyománytiszteletre, türelemre és taktikára tanít, amire egy férfinak nagy szüksége van az életben. Ha a játékon túl ezeket majd hasznosítani is tudni fogja az életben, az külön öröm lesz számomra. Büszke lennék rá, ha idővel a játékban túlszárnyalna engem!" (Tibor, 45 éves, 1 gyerekes apa)

4. Származás, az ősök földje
"Szeretném bejárni a fiammal az ország minél több pontját, és megismertetni vele azokat a helyeket, ahonnan az ősei származnak." (Dénes, 40 éves, második kisbabájukat várják)

5. Sport
"Remélem, hogy a fiamnak minél több sportot meg tudok majd mutatni, szeretnék vele sokat mozogni, minél több időt kirándulással, országjárással, lovaglással a friss levegőn eltölteni. Sportra kivétel nélkül minden férfinak szüksége van - fegyelmez, rendre tanít, testileg és szellemileg is edzi az embert." (Pali, 35 éves, 2 gyerekes apa)

6. Csajozás, nők
"Meg akarom tanítani a fiamnak, hogyan kell a nőkkel bánni. Mert a nőkkel bánni: tudomány. Nekem fontos, hogy megtanítsam neki, tisztelje a nőket, mert a nőket bizony tisztelni kell." (Szabolcs, 33 éves, ikres apuka)

+1. Esküvő
"Számomra az egyik legfontosabb dolog, hogy koccintsak a fiammal az esküvőjén. hiszen a fiú onnantól számít igazán felnőtt, érett a szüleitől független férfinak. Remélem, hogy - akárcsak én - örömmel áll majd oltár elé a választottjával, hiszen úgy vélem, a házasságkötés elmaradhatatlan része a családvállalásnak." (Zsebi, 37 éves, 3 gyerekes apa)

Szülők lapja

Gyereknevelés

Szülők lapja


2016.02.01