7 éves a fiam, és nem hagyom, hogy egyedül menjen a férfivécébe a dolgát intézni - Túlaggódom?

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


7 éves a fiam, és nem hagyom, hogy egyedül menjen a férfivécébe a dolgát intézni - Túlaggódom? Vitát váltott ki egy édesanya bejegyzése egy szülői közösségi oldalon, miután megosztotta velük, hogy nyilvános helyen nem engedi a 7 éves fiát egyedül a férfivécére menni. Vitát váltott ki egy édesanya bejegyzése a Mumsnet nevű brit szülői oldalon, miután megosztotta a közösséggel, hogy nyilvános helyen nem engedi a 7 éves fiát egyedül a férfivécére menni.

"Biztos vagyok benne, hogy volt már erről korábban is szó. A lényeg, hogy amikor elmegyünk valahova, és a fiamnak vécére kell mennie, akkor ráveszem, hogy jöjjön be velem a női mosdóba. Mostanában azonban egyre többször panaszkodik emiatt, és kér, hogy hadd menjen be a férfimosdóba, egyedül. Ezt csak olyan esetben szoktam neki megengedni, amikor látom, hogy épp senki nincs bent, így nem fog senkibe belefutni a piszoárnál. Fontosnak tartom az őszinteséget, de nem igazán tudom, hogyan magyarázzam el neki, hogy mi az egésszel a gondom, és hogy miért nem pisilhet egyedül a férfivécében mondjuk a sportcsarnokban vagy az uszodában.

Többször beszélgettünk már vele a bugyiszabályról, a személyes térről és a beleegyezés fontosságáról, ugyanakkor mégsem akarom neki egészen konkrétan elmondani, hogy miért is aggódom annyira.

Ti ezt hogyan oldjátok meg, mit mondtok a gyerekeiteknek?"

 

Mehet vagy sem egy 7 éves kisfiú egyedül a nyilvános férfivécébe?


Később, egy kommentben az anyuka pontosított: leírta, nem akarja, hogy a fiának mutogassa valaki a nemi szervét vagy esetleg valami még rosszabb történjen, ezért nem engedi meg neki, hogy egyedül legyen a férfivécében.Volt, aki szerint meg kell neki tanítani minél előbb
Felvetésére több mint 500 reakció érkezett. Volt, aki szerint paranoiás, és kíváncsiak arra, vajon az anyuka hány éves korában engedi be a férfiak közé a fiát. "Ez lesz majd a meglepi ajándék a fiad 18. születésnapjára?", élcelődtek vele.

Más szerint azért a férfimosdó nincs tele ragadozókkal, akik egész nap a kisfiúkra várnak, egy harmadik hozzászóló szerint pedig az anyukának előbb-utóbb meg kell barátkoznia a gondolattal, hogy a fia sokáig már nem mehet be vele a női mosdóba.

"Beszélj vele arról, mit csináljon, ha bármi furcsa történik odabent. Én például az enyémnek mindig bekiabálok az ajtón keresztül, hogy "Itt kint várlak", ezzel jelzem a mosdóban tartózkodóknak, hogy a fiam nincs egyedül", írta egyikük.

Volt, aki értette az anyuka félelmét
Volt persze olyan kommentelő is, aki megértette az anyuka félelmét.

"Én is szorongok a nyilvános mosdók miatt, mindig attól félek, hogy egyszer csak így veszítem majd el a 9 éves fiamat, persze a forgalmas autópálya melletti benzinkutakra gondolok, ahol elég gyakran megállunk. Egyszer elengedtem egyedül a férfivécére, szigorú utasításokkal, hogy hol találkozunk utána (nekem és a lányomnak is használnunk kellett a mosdót). Sokáig tartott, míg visszajött, én meg addigra már teljesen pánikba estem, elképzeltem, hogy valaki elrabolja, olyan nagy volt a forgalom, hogy bárki eltűnhetett volna a tömegben, egyszerűen borzalmas...""A legtöbb nyilvános vécé rendben van, és a fiam nyugodtan beengedem, de azért jó lenne, ha forgalmas helyeken létesítenének családi mosdókat is", javasolta egy másik anyuka.

Volt, aki szerint zavaró
Egy hozzászóló viszont egyenesen felháborítónak nevezte, ha egy hétéves fiú még a női mosdóba jár a dolgát végezni - őt persze jól lehurrogták a többiek: "Milyen nevetséges, te felnőtt vagy, és a gyereket bántod, mert használja a mosdót? Ettől erősnek érzed magad, vagy csak panaszkodni szeretsz? Amúgy is, a női mosdóban fülkék vannak, magadra zárod az ajtót és kész, a női vécé lényegében csak egy helyiség mosdókagylóval és tükrökkel."

Forrás: Mumsnet
Fotók: Freepik, Freepik/mrsiraphol

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2023.02.02