7 különleges idézet Valentin-napra - filmekből és könyvekből

Szülők lapja

Ünnepek

Szülők lapja


7 különleges idézet Valentin-napra - filmekből és könyvekből

Ha nem csak egy virággal, vagy csokival vallanál szerelmet, hanem egy igazán különleges idézettel is meglepnéd Valentin-napon, akkor ezekből az idézetekből bátran válogathatsz.

Tudjuk, hogy sokan azt vallják, hogy a Valentin-nap nem igazi ünnep, vagy hogy a szerelmet nem csak egy bizonyos napon kell kimutatni.

Mégis azt gondoljuk, hogy az ilyen ünnepek - még ha nincsenek is hazai tradícióik -, akkor is egy újabb alkalmat nyújtanak arra, hogy kicsit kiszakadjunk a mindennapokból, kicsit jobban figyeljünk egymásra, kicsit jobban meglássuk azt, hogy mi az ami valóban számít. ... és hát mi az ünnepek lényege, ha nem ez...

Ha úgy gondolod, hogy kicsit különlegesebbé tennéd a Valentin-napot, akkor ragadj tollat és írj egy szép üzenetet egy képeslapra, vagy küldd el üzenetben a szerelmednek. A hatás biztosan nem marad el.


Gyönyörű idézetek Valentin-napra (könyv- és filmrészletek)

1.
„Az igazi szerelem felemel és mindig többre sarkall.
Lángra lobbantja szívünket és békét teremt az elménkben.
Te ezt tetted velem, és remélem, én is ezt tettem veled.”
(Szerelmünk lapjai c. film)


2.
A szerelem olyan szorosan és bensőségesen láncol hozzád, hogy semmi mással nem tudok foglalkozni és sehová sem tudok eljutni. Minden más vágytól, akár attól is, amely legjobban megfelel jellememnek és lényemnek, meg tudok szabadulni, de lehetetlen kiirtanom azt az érzést, amely fájdalmasan, de elhallgathatatlanul súgja a fülembe a nap és az éjjel minden percében, hogy te vagy Isten legédesebb, legkedvesebb teremtménye.
(Gottfried August Bürger)


3.
„Szeretem a földet, amelyre lép, a levegőt, amelyet beszív, és mindent, amihez hozzáér, mindent, amit mond. Szeretem minden pillantását, minden mozdulatát, szeretem őt teljesen és egészen.”
(Emily Bronte)


4.
„Most már biztos vagyok benne, hogy régóta tartottam feléd, és te is énfelém. Még ha nem is sejtettünk egymás létezéséről, mielőtt találkoztunk volna, tudatlanságunkat végigkísérte valamiféle ösztönös bizonyosság, amely gondoskodott arról, hogy végül találkozzunk. Mint két magányos madár, melyek az égbolton tájékozódva repülnek a hatalmas préri fölött, úgy közeledtünk egymás felé ennyi éven, egy emberöltőn keresztül.”
(Robert James Waller)


5.
„Hozzád vagyok kötve, ragasztva, forrasztva, feloldhatatlanul, széttéphetetlenül. És ez a szerelem, ami bennem él, független mindentől, mindentől, amit te teszel; ez van, létezik és él, és nem fog megszűnni, nem fog elmúlni, mert hatalmas, örök és csodálatos, mint a világ.”
(Ara Rauch)


6.
„A köteléket, ami egymáshoz fűz minket, nem szakíthatta el sem a szétválás, sem a távolság, sem az idő. És nem számít, mennyivel különlegesebb, gyönyörűbb, okosabb vagy tökéletesebb nálam, ő is ugyanolyan visszavonhatatlanul megváltozott, mint én. Ahogy én mindörökre őhozzá tartozom, ugyanúgy ő is mindig az enyém lesz." 
(Alkonyat)


7.
„Aztán egyszer csak átszáguldottál az egemen, mint valami meteor, s hirtelen lángba borult, minden csupa szépség és ragyogás lett.” (Alkonyat)

 

 

Fotó: Freepik


Szülők lapja

Ünnepek

Szülők lapja


2024.02.08