9 évesen szült a mexikói kislány

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


A családban, illetve annak környezetében keresik a kilencéves mexikói lányanya kisbabájának az apját. Már vettek DNS-mintát az újszülöttől, hogy meg tudják határozni az apaságot - mondta Jalisco szövetségi állam egészségügyi tanácsosa. (képünk illusztráció) DNS-vizsgálat
A mintát összevetik a családtagok és a közeli ismerősök DNS-adataival, mert ezekben az esetekben erős a gyanú, hogy a kiskorút egy hozzá közel álló rokon vagy ismerős rontotta meg - magyarázta José Antonio Munoz.
 
Már 8 évesen várandós
A szakember aggodalmának adott hangot amiatt, hogy a kislány ügyében sok a "szokatlan" részlet, egyebek között az, hogy a gyerek szülei nem jelentették az esetet. A világsajtóban Dafne néven emlegetett lány nyolcévesen esett teherbe, január végén hozta világra kislányát. Fiatal kora és teste fejletlensége miatt császármetszéssel szült.
 
Zavaros családi háttér
Pszichológiai vizsgálata során kiderült, hogy a gyerek már a terhesség harmadik hónapja után szólt a szüleinek állapotáról, ennek fényében különösen aggasztó, hogy a felnőttek nem fordultak a hatóságokhoz.
Bizonytalan a lány életkora, születésének pontos dátuma nem ismert, az utólag, nemrégiben kiállított dokumentumokban szerepel, hogy kilencéves. Menstruálni hétévesen kezdett. Nagy családban él, tíz testvére van.
 
Egészséges az anya és a baba
Az orvosok szerint szerencse, hogy a kislány gyermeke egészségesen jött világra január 27-én Guadalajarában. Súlya 2,1 kilogramm, hossza 50 centi. Mindkettőjüket hazaengedték már.
 
A "rekorder"
Dafne esete nagy port vert fel, bár nem ő a legfiatalabb, aki szült. A perui Lina Medina mindössze ötéves, 7 hónapos és 17 napos volt, amikor világra hozta gyermekét. Medina ma is él, idén lesz 80 éves. Fia egészségesen született, de 40 évesen csontvelőbetegségben meghalt.

Forrás: mti

Kiegészítés:
A Mirrortól származó információk szerint, a kislányt a szüléssel egyidőben sterilizálták is az orvosok. Ezen a nagymama annyira felháborodott, hogy most feljelentésen töri a fejét, hiszen a beavatkozás a család beleegyezése nélkül történt.

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2013.02.11