"A lélegeztetőgép kórházi ellátó személyzet nélkül arra jó, hogy rátéve ne billegjen a koporsó" - Orvosnő üzent az elégedetlenkedőknek

Szülők lapja

Betegségek

Szülők lapja


Dr. Újhelyi Enikő Semmelweis-díjas magyar orvos, a László kórház Gyermekintenzív osztályának vezetője és több gyermekszakkönyv szerzője Facebook-posztban üzent a kanapéról okoskodóknak. Dr. Újhelyi Enikő Semmelweis-díjas magyar orvos, a László kórház Gyermekintenzív osztályának vezetője és több gyermekellátási szakkönyv szerzője Facebook-posztban üzent a kanapéról okoskodóknak, érdemes elolvasni:

Koronaszakértők!!! Írjátok meg, hogy milyen gyakorlati tapasztalat alapján "szakértitek", kérdőjelezitek meg a járványügyi utasításokat!!

Az én mérlegem: 38 év gyakorló orvosként végzett munka, 4 szakvizsga (gyerekgyógyász, altatóorvos-intenzív, gyermekintenzív, fertőző betegségek), phD, 27 éve osztályvezetés a László kórház Gyermekintenzív Osztályán - jelenleg is. (néhány ismerős kérte, hogy írjam meg, ki vagyok, hogy lássák az emberek, nem a Facebookon szereztem a műveltségemet).

Ennek alapján üzenek a lélegeztetőgépek számán vergődő önjelölt koronavírus-szakértőknek!

Típusos hangulatkeltő javaslatok - kinek mennyit kellene venni, stb...

Meg kellene érteni, hogy a gép magában nem gyógyít. Intenzíves orvosok, nővérek, kórházi ellátó személyzet nélkül csak arra jó, hogy rátéve ne billegjen a koporsó!


Védőfelszerelést viselő ápolók egy lélegeztetőgépet ellenőriznek a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított egyik osztályon az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben 2020. március 24-én. MTI Fotó/Balogh Zoltán

Naponta nézem a kórház udvarán, hogy a szállítók, a fiúk, nővérek, orvosok szó nélkül hajszolják magukat végkimerülésig, zokszó nélkül!

Ha az érdekel, mi van Európában és a világon, akkor tájékozódj az ECDC honlapon vagy applikációban. Kísértetiesen hasonló adatok a sokkal gazdagabb országokban is!!! Európa 2 hét alatt "elesett".

Ha nem maradsz otthon, megölheted szeretteidet, magadat és minket is. Akkor aztán lehet a Facebook-szakértőkhöz fordulni!

Forrás: Facebook/Enikő Újhelyi

Szülők lapja

Betegségek

Szülők lapja


2020.03.30