A telefonját nyomkodhatta az a 12 éves fiú, aki kizuhant az iskolája emeleti ablakából múlt héten

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


A telefonját nyomkodhatta az a 12 éves fiú, aki kizuhant az iskolája emeleti ablakából múlt héten Állítólag a telefonját nyomkodta az a 12 éves diák, aki múlt héten kizuhant a budapesti Kosztolányi Dezső Gimnázium második emeleti ablakából. Jelenleg a Heim Pál Gyermekkórházban ápolják. A Tények információi szerint a telefonját nyomkodhatta az a 12 éves diák, aki múlt héten kizuhant a budapesti Kosztolányi Dezső Gimnázium második emeleti ablakából.

Legalábbis ezt állítják a diák osztálytársai, ám igazán ők sem biztosak ebben, mivel ők is a telefonjukon lógtak. A fiú egyébként 10 métert zuhant, és az volt a szerencséje, hogy nem a járdára vagy a fémkorlátokra esett, hanem a korlátok mellett lévő bokrokra.


A Kosztolányi Dezső Gimnázium épülete

Nem tudni pontosan, hogyan esett ki
Az eset ebédidőben történt, a fiú kiült az ablak széles párkányára telefonozni, ám hogy pontosan hogyan zuhant ki, azt nem tudni. A rendőrség kihallgatta a fiú osztálytársait is, akik nem látták, mi történt. Annyi azonban kiderült, hogy a diákok közt jó volt a viszony, valószínűleg csak elvesztette az egyensúlyát, így billent ki a nyitott ablakon. Egy, a közeli parkban gyakran sétáló szemtanú szerint a gyerekek gyakran ülnek ki az iskola ablakába, ám szerencsére eddig nem történt baleset.

Speciális műtéteket hajtottak végre rajta
A súlyosan sérült fiút a Heim Pál Gyermekkórházba vitték, ahol a Dr. Manninger Jenő Országos Baleseti Központ és a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet orvosai együttműködésben, közösen végeztek el rajta speciális műtéteket.

Mint Dr. Nagy Anikó, a Heim Pál Gyermekkórház főigazgató főorvosa elmondta, a több órás beavatkozásoknak köszönhetően sikerült megmenteni a fiú életét, akit pénteken már le is tudtak venni a lélegeztetőgépről, és bíznak benne, hogy az összes sérülését meg tudják gyógyítani.

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt indított nyomozást az ügyben.

Forrás: Tények, Facebook/Heim Pál Gyermekkórház
Fotó: Google Maps

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2022.09.29