Akár 2,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást is kaphatsz az államtól! - Indul az Otthon melege program 2016

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Akár 2,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást is kaphatsz az államtól! - Indul az Otthon melege program 2016 Kik pályázhatnak és milyen feltételekkel a családi házak államilag támogatott energiahatékonysági korszerűsítésére kiírt pályázaton? Milyen összegű pályázati támogatás kapható? Hogyan lehet pályázni? 2016. augusztus 15-e, hétfőn reggel 8 órától lehet jelentkezni a családi házak államilag támogatott, energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésére, felújítására.

Hogyan lehet pályázni?
A pályázatok benyújtására országosan, minden régióban egyszerre van lehetőség a pályázati portálon keresztül, elektronikus úton. Az Otthon melege program keretében meghirdetett pályázat tervezett keretösszege 5 milliárd forint.

Kik pályázhatnak?
Az 1996 előtt épült, maximum 135 négyzetméter lakóterületű családi házak tulajdonosai kaphatnak vissza nem térítendő támogatást, amely a megvalósítandó fejlesztésektől függően az elszámolható költségek 40-55 százaléka lehet.

Milyen összegű pályázati támogatás kapható?
A támogatás mértéke az elszámolható költségek 55 százaléka, de maximum 2,5 millió forint, ha a pályázó a hőszigetelés mellett további egy energiahatékonysági fejlesztést, és legalább egy megújuló energiát hasznosító rendszert épít ki.

Azok, akik hőszigetelést, és legalább egy megújuló energiát hasznosító rendszert építenek ki, 50 százalékos, maximum kétmillió forintos támogatást igényelhetnek.

A támogatás 45 százalékos, maximum 1,5 millió forintos, ha a jelentkező egy energiahatékonysági fejlesztést és legalább egy megújuló energiát hasznosító rendszert épít ki, vagy két, illetve több energiahatékonysági fejlesztést valósít meg megújuló energiát hasznosító rendszer kiépítése nélkül.

A 40 százalékos, maximum 1,25 millió forintos támogatás akkor kapható, ha a pályázó egy típusú fejlesztést valósít meg.

FRISSÍTÉS - 2016.08.16.:
Megrohamozták a pályázók az Otthon melege program családi házak energiamegtakarítását eredményező pályázatát hétfőn, a rendelkezésre álló forrás kimerülése miatt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a pályázást délután határozatlan időre felfüggesztette; a pályázatokat augusztus 16., kedd 16:00 óráig még be lehet nyújtani.
A családi házak államilag támogatott, energiamegtakarítást eredményező korszerűsítésére, felújítására hétfő reggel 8 órától lehetett jelentkezni. A szaktárca az MTI-vel közölte, hogy délutánig országosan több mint 3500 pályázó jelentkezett az ügyfélkapun keresztül. A pályázatot benyújtó magánszemélyek jellemzően 1,2-1,6 millió forint támogatást igényeltek otthonaik energetikai felújításához. Az NFM szerint az Otthon melege programban több mint 3500 családi ház újulhat meg.

A feltételeknek megfelelő pályázatok a forrás kimerüléséig részesülhetnek támogatásban, a benyújtott pályázatokról a pályázati portálon (https://csaladihaz2016.nfsi.hu/) lehet információt kapni - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

Fotó: Pixabay.com
Forrás: MTI

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2016.08.16