Allergiás rohamot kapott az 5 éves Dávid - Az óvónő mentette meg a kisfiú életét egy újpesti óvodában

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Allergiás rohamot kapott az 5 éves Dávid - Az óvónő mentette meg a kisfiú életét egy újpesti óvodában Az 5 éves Dávid pénteken, egy újpesti óvodában kapott allergiás rohamot, szerencsére az egyik óvónő rájött, mi lehet a baj, és beadta a kisfiúnak az Epipen injekciót. Az 5 éves Dávid pénteken, egy újpesti óvodában kapott allergiás rohamot, szerencsére az egyik óvónő rájött, mi lehet a baj, és beadta a kisfiúnak az Epipen injekciót.

Mint az RTL Híradó riportjából kiderül, az újpesti Pozsonyi úti óvodában a délutáni alvás után ébresztgették a gyerekeket pénteken, amikor az óvónő arra lett figyelmes, hogy az egyik kisfiú teste, sőt, még a szeme fehérje is tiszta piros, az arca bedagadt és mindenütt kiütések jelentek meg rajta.

Rájött, hogy allergiás rohama lehet a kisfiúnak
Először azt gondolta, a kis Dávid talán belázasodott, de mivel a gyerek nem volt lázas, rögtön eszébe jutott, hogy biztosan allergiás reakció okozza a tüneteket, így beadta neki az Epipen-injekciót, amivel megmentette az életét.

Allergiás rohamot kapott az 5 éves Dávid - Az óvónő mentette meg az életét egy újpesti óvodában

- Az óvónőnek nem tudok elég hálás lenni, megmentette a kisfiam életét [...] ha ő nincs, nem tudom, mi történhetett volna - nyilatkozta könnyek között Dávid édesanyja, aki azt is elmondta, eddig nem tudtak róla, hogy a kisfiú bármire is allergiás lenne.

A pedagógusokat oktatják is arra, hogyan kell viselkedni ilyen helyzetben
A riportban Déri Tibor, Újpest polgármestere is megszólalt, aki kiemelte, borzasztó büszke az óvónőre, aki hajlandó volt és képes is volt segíteni ebben a helyzetben.

Az adrenalin-injekciókat egyébként azután kezdte beszerezni a 4. kerületi önkormányzat az óvodáknak és iskoláknak, miután januárban egy kisfiú meghalt anafilaxiás sokkban - ő egy mogyorós tortától lett rosszul. A kéznél lévő adrenalin injekciók pont az ilyen esetekben hasznosak, amikor valaki úgy kap allergiás rohamot, hogy nem tudni a meglévő allergiájáról.

Kivizsgálják, mire lehet allergiás
Dávid esetében egyelőre nem derült ki, mi okozhatta az allergiás reakciót, így rá még egy alapos allergiavizsgálat vár, addig a biztonság kedvéért nem ehet tejet, tojást, olajos magvakat, halat, nyers gyümölcsöt.

Olvasd el ezt is!
Anafilaxiás sokk: Mogyoró, darázscsípés, tej is kiválthatja az életveszélyes allergiás reakciót! - Mi a teendő? »


Forrás, képernyőfotó: RTL Híradó

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2022.05.23