Altatás után vették észre a szülők, hogy nem lélegzik az 5 hónapos kisfiú - Így sikerült megmenteni az életét

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Altatás után vették észre a szülők, hogy nem lélegzik az 5 hónapos kisfiú - Így sikerült megmenteni az életét A legtöbb kisbabás szülő rémálma, hogy a kisbabájuk elfelejt lélegezni, és ők nem veszik észre. Szerencsére ezúttal nem történt tragédia, sikerült megmenteni egy 5 hónapos kisbaba életét. A legtöbb kisbabás szülő rémálma, hogy a kisbabájuk elfelejt lélegezni, és ők nem veszik észre. Szerencsére ezúttal nem történt tragédia, sikerült megmenteni egy 5 hónapos kisbaba életét.

Mint az Országos Mentőszolgálat weboldalán posztolták, szombat este kérte a mentők gyors segítségét az a rémült kerékteleki házaspár, akik altatás után arra lettek figyelmesek, hogy 5 hónapos gyermekük nem lélegzik.

Altatás után vették észre a szülők, hogy nem lélegzik az 5 hónapos kisfiú - Így sikerült megmenteni az életét

A szülők kezdték meg az újraélesztést
A kétségbeesett édesanya azonnal mentőt hívott, a tapasztalt mentésirányító pedig rögtön több mentőegységet riasztott a helyszínre, köztük gyermek-mentőorvosi kocsit is, miközben az újraélesztés lépéseire instruálta az aggódó szülőket.

Pillanatokon belül a helyszínre érkező mentők emelt szinten folytatták az életmentést, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően sikerre vezetett, és a kisfiút végül stabil állapotban szállíthatták kórházba, írták.

Erre figyelj, ha a babát lerakod aludni - a hirtelen csecsemőhalál megelőzése
A hirtelen csecsemőhalál szindrómával kapcsolatosan még mindig sok a kérdőjel, és a szakértők is bizonytalanok, hiszen látszólag egy egyébként teljesen egészséges és normális baba hal meg váratlanul alvás közben.

Léteznek azonban bizonyos tényezők, melyek figyelembe vételével megelőzhető lehet a hirtelen csecsemőhalál. Az egyik ilyen tényező - és ezzel kapcsolatosan a különböző orvosi és egészségügyi csoportok egyetértenek -, hogy a babát a hátára fektessük, soha ne a hasára.

- Azok a babák, akik a hasukon alszanak, kevesebb oxigént lélegeznek be és kevesebb széndioxidot lélegeznek ki, mivel az arcuk nagyon közel van az ágyneműhöz. Emellett nagyon nehéz számukra a mozgás ebben a helyzetben. Ha a mocorgás miatt a takaró vagy a párna alá kerülnek, nem tudják könnyen lerúgni magukról és a sírásukat is lehet, hogy elnyomja a fejükre került ágynemű - magyarázza a gyermekgyógyász.

Hogy még milyen tényezők játszhatnak közre a bölcsőhalálnál, és hogyan lehet őket kivédeni, arról ebben a cikkünkben olvashatsz bővebben »

Forrás, fotó: Facebook/Országos Mentőszolgálat

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2022.09.27