Anya-lánya programok: 22 fantasztikus ötlet minőségi időtöltéshez

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


Anya-lánya programok: 22 fantasztikus ötlet minőségi időtöltéshez

Az anya-lánya kapcsolat igazán különleges adomány. Ünnepeljétek és erősítsétek meg élményekkel ezt a köteléket újra meg újra! Ehhez gyűjtöttünk össze 22 nagyszerű és változatos ötletet.

Ezek az élmények minden tárgyi ajándéknál emlékezetesebbek lesznek, sőt, később, a nehéz időszakokban erőt adnak, kapaszkodót jelentenek majd neki...


1. Készítsetek közös alkotást: fessetek, rajzoljatok, ragasszatok, kézműveskedjetek, de már több helyen van lehetőség csoportos, közös élményfestésre is jelentkezni, ahol segítenek profin megfesteni egy-egy előre kiválasztott képet.

       
2. Szépüljetek együtt! Arcpakolás, körömápolás, testkezelés, és bizalmas csajos csacsogás!

       
3. Látogassatok el kettesben egy szabadulószobába vagy akadálypályára. Közös kihívás és izgalom, közös élmények!

       
4. Süssetek palacsintát, aztán bekuckózva nézzetek végig egy sorozatot!
       

5. Menjetek el egy fotókiállításra vagy színházba, és beszélgessetek a látottakról!

       
6. Utazzatok el egy olyan helyre, városba, ahol még nem jártatok, és töltsetek el ott egy éjszakát is!

       
7. Próbáljatok ki egy új kávézót vagy éttermet, amivel már régóta szemeztetek.

       
8. Gyűjtsd össze a kedvenc zenéiteket, vegyétek lejjebb a fényeket, és indulhat a buli!

       
9. Nézzétek meg együtt egy megfelelő helyről a naplementét vagy napfelkeltét, esetleg egy tiszta éjszakán a csillagokat...

       
10. Írjatok naplót együtt! Legyen egy titkos füzet vagy napló, melybe feljegyezhetitek a családi eseményeket, tapasztalatokat...hihetetlen érzés lesz évek múlva visszalapozni!

       
11. Olvassatok fel egymásnak humoros írásokat!

       
12. Írjatok egymásról jellemzést vagy verset!

       
13. Ha szoktatok sportolni, nyomjatok együtt egy edzést! 

       
14. Ruccanjatok ki egy távolabbi vagy közeli, kedvelt úticélhoz csak ti ketten! Piknikezzetek, beszélgessetek, és élvezzétek a természet adta nyugalmat.

       

15. Készítsetek apró kreatív ajándékokat (rajz, kavicsfestés, gyurmafigura, ékszer, origami) és helyezzétek el a környéken találomra, különféle helyeken. Ablakpárkányon, kerítésen, út mellett, padon...Hadd örüljön, aki megtalálja! Ezzel mosolyt csaltok majd néhány idegen arcára is.
 

       
16. Lepjétek meg valamivel a család többi tagját! Például vásároljatok be különlegesebb ételeket és készítsetek el egy extra gazdag reggelit, mire felébrednek! Vagy készüljetek nekik egy kis vicces előadással!


       
17. Segítsetek valakin együtt! Jelentkezzetek hátrányos helyzetű emberek megsegítésére, elhagyott állatok gondozására vagy tegyétek rendbe egy idős ember kertjét – felemelő közös élmény lesz.

       
18. Jógázzatok, meditáljatok, relaxáljatok együtt. Ezzel ráadásul egy olyan fontos „eszközt” is adsz a kezébe, mely egész életében a segítségére lesz.

       
19. Sminkeljetek! Akár egymást is kifesthetitek! Szárnyalhat a kreativitás, és ne a tökéletességre törekedjetek, csak érezzétek jól magatokat, még akkor is, ha esetleg mulatságos lesz a végeredmény…vészhelyzet esetén még mindig ott van az arclemosó!

       
20. Egy-egy alkalommal aludjatok együtt, akár a nappaliban a kanapén, akár egy kerti sátorban.

       

21. Vegyetek ki egy napot a suliból és menjetek el reggelizni vagy ebédelni egy klassz helyre!
 

       
22. Segítsetek egymásnak valamiben! Például kérd meg a lányod, hogy segítsen kiválogatni a ruhákat és kiteregetni, ő pedig mondjuk megkérhet valamire a szobájával kapcsolatban (rendrakás, átrendezés).

 

 

Szerző: Szülők Lapja
Fotó: Freepik


Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


2024.05.13