Apák napja: 15 gyönyörű és elgondolkodtató idézet apákról, apáknak

Szülők lapja

Gyereknevelés

Szülők lapja


Apák napja: 15 gyönyörű és elgondolkodtató idézet apákról, apáknak Manapság már hazánkban is egyre többen ünneplik az apák napját június harmadik vasárnapján, ami örvendetes, hiszen az édesapák ugyanolyan fontos szerepet töltenek be egy gyermek életében, mint az édesanyák. Manapság már hazánkban is egyre többen ünneplik az apák napját június harmadik vasárnapján, ami örvendetes, hiszen az édesapák ugyanolyan fontos szerepet töltenek be egy gyermek életében, mint az édesanyák.

De az apukákról nem csak akkor érdemes megemlékezni, ha éppen közeleg az apák napja, hanem bármikor - álljon itt most 15 inspiráló idézet apákról, apáknak!

15 elgondolkodtató idézet apákról, apáknak


„Apámtól kaptam a legnagyobb ajándékot, amit csak egy ember adhat a másiknak - azt, hogy hitt bennem” - Jim Valvano kosárlabdázó.

„Egy apa igazi valója abban mutatkozik meg, hogy miként bánik a gyermekeivel, amikor senki nem figyel” - Dan Pearce fotográfus és édesapa.

„Egy apa nem hőst nevel, hanem a fiúgyermekét. Ám ha igaz fiaként bánik vele, akkor hőssé válhat – legalábbis az apja szemében bizonyosan” - Walter M. Schirra, Sr., az űrhajós Wally Shirra édesapja.

„Az apák nem csak néhanapján szeretik a gyereküket. Ez a szeretet végtelen és örökké tart” - George Strait country-énekes.

„Nem a hús és vér, hanem a szív tesz bennünket apává és fiúvá” - Johann Friedrich von Schiller író, költő.

„Gyermeket nemzeni bármelyik férfi tud - de csak a különlegesekből lesznek édesapák” - Anne Geddes fotográfus.

Apák napja: 15 gyönyörű és elgondolkodtató idézet apákról, apáknak

„Egy gyermek semmire sem vágyik jobban, mint az apja védelmező erejére” - Sigmund Freud pszichiáter.

„Apám nem mondta meg, hogyan éljek. Csak élt, és hagyta, hogy figyeljem, miként csinálja” - Clarence Budington Kelland író.

„Az apaság életem legfontosabb szerepe. Ha ebben elbukom, elbuktam mindent” - Mark Wahlberg színész.

„Hiszem, hogy az, amilyen ember végül válik belőlünk, attól függ, mit tanulunk apánktól azokban a kósza pillanatokban, amikor éppen nem akar tanítani nekünk semmit” - Umberto Eco író.

„Apám volt az, aki megtanított az önbecsülésre. Azt mondogatta, hogy a szépségem különleges, és hogy én vagyok élete legnagyobb kincse - Dawn French színésznő, komika.

„Nem mindig jártam sikerrel, és nem is voltam mindenben a legtehetségesebb, de mindenbe hatalmas lelkesedéssel vetettem bele magam, ami rengeteget számít. Apám mindig azt mondta nekem, hogy legyek mindenkinél lelkesebb, és akkor boldogulni fogok” - Bear Grylls író, kalandor.

„Apám két dologra tanított: az egyik, hogy elégedjem meg kevéssel, és minden erőmből segítsek másoknak; a másik pedig, hogy csináljam jó kedvvel azt, amit amúgy is csinálnom kell” - Ioan Slavici író.

„Az az apa, aki nem tanítja meg a fiának, mi a kötelesség, ugyanolyan vétkes, mint az, aki elhanyagolja a gyermekét” - Konfuciusz filozófus.

„Egy apának az élet egyik nagy ajándéka az, ha a fia sikereket ér el” - Roska Tamás villamosmérnök, egyetemi tanár.

Fotó: Pixabay

Szülők lapja

Gyereknevelés

Szülők lapja


2016.06.15