Átverés volt a hír, hogy tízes ikreket szült egy afrikai nő - Így derült ki

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Átverés volt a hír, hogy tízes ikreket szült egy afrikai nő - Így derült ki Nemrégiben mi is hírt adtunk arról, hogy Afrikában egy bizonyos Gosiame Thamara Sithole tízes ikreknek adott életet. Most kiderült, nem hogy 10, de egyetlen gyermeket sem szült az egyébként kétgyermekes anya. Nemrégiben mi is hírt adtunk a BBC nyomán arról, hogy Afrikában egy bizonyos Gosiame Thamara Sithole tízes ikreknek adott életet. Most kiderült, nem hogy 10, de egyetlen gyermeket sem szült az egyébként kétgyermekes anya.

- Hét fiú és három kislány. Nagyon boldog vagyok, alig bírok az érzéseimmel. Nem is tudok most többet mondani - ezt az állítólagos szülés után nyilatkozta a kismama férje, Teboho Tsotetsi a Pretoria News magazinnak, hozzátéve, őket is meglepte a 10 baba, mivel csak nyolcat láttak az ultrahangon.

Özönlöttek az adományok
Bár a kisbabákról nem jelent meg fotó, a családhoz özönleni kezdtek az adományok, ugyanakkor az afrikai hatóságoknak kezdett gyanús lenni az ügy, mivel nem sikerült kideríteniük, melyik kórházban születtek a kicsik, az általuk megkeresett intézmények mindannyian tagadták, hogy náluk történt a tízes szülés.

Ráadásul egy héttel a szülés után a "kismama" eltűnéséről számolt be a férje, ezért megkért mindenkit, hogy ne küldjön több adományt. A nő pedig azzal vádolta meg a párját, hogy csak anyagi hasznot akar húzni a kicsikből.

Átverés volt a hír, hogy tízes ikreket szült egy afrikai nő - Így derült ki
Átverés volt a nagy pocak

Nem járt utána az újságíró
Az ikrekről egyébként először az Independent Online-hoz tartozó Pretoria News számolt be először. A lap főszerkesztője, Piet Rampedi ugyanabba a templomba járt, mint az érintett házaspár, és ott is ismerkedtek meg múlt decemberben. Májusban a férfi interjút készített velük, akkor már az asszony azt állította, 8 babával várandós - a nemzetközi sajtót is bejárt fotósorozat a nagy pocakos anyáról náluk jelent meg.

A szülésről szintén a lap adott hírt június 8-án, akkor a férj szolgált forrásul, aki az újságírónak elmondta, még ő sem látta a babákat, mivel a koronavírus-védőintézkedések miatt nem mehet be a kórházba.

Mivel a helyi polgármester is megerősítette a tízes ikrek tényét, a külföldi sajtó átvette a hírt, így hozta le a BBC is. Később kiderült, a polgármester sem látta az újszülötteket, pusztán az anya szavának hitt.

Megvizsgálták a nőt
Végül a nőt szociális munkások találták meg, akik kórházba vitték, és vizsgálatokkal bizonyosodtak meg arról, hogy nem is szült mostanában.

A Pretoria News főszerkesztője egy darabig ragaszkodott a sztorijához, de aztán nemrégiben a News24 által kiszivárogtatott feljegyzés szerint bocsánatot kért az Independent Online-tól a jó hírnév megsértéséért. Állítása szerint alaposabban utána kellett volna járnia a történetnek, nem pedig csak arra koncentrálnia, hogy egy pozitív sztorit szolgáltasson az olvasóknak.

Forrás: BBC

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2021.06.25