Augusztusi családi pótlék utalása 2020: Augusztusban kétszer jön a családi pótlék! - Mutatjuk, mikor érkezik a számládra

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Augusztusi családi pótlék utalása 2020: Augusztusban kétszer jön a családi pótlék! - Mutatjuk, mikor érkezik a számládra A gyermeket nevelő családok már augusztus végén megkapják a szeptemberben esedékes családtámogatásokat: ez tehát azt is jelenti, hogy míg augusztusban kétszer jön a családi pótlék, helyette szeptemberben nem jön. A gyermeket nevelő családok már augusztus végén megkapják a szeptemberben esedékes családtámogatásokat - ez derül ki a Magyar Államkincstár hivatalos weboldalán 2020. augusztus 5-én közzétett rövid tájékoztatóból.

A szeptemberre esedékes családtámogatás már augusztusban megérkezik
A jogosultak a családi pótlékot, a gyermekgondozást segítő ellátást és a gyermeknevelési támogatást is kézhez kapják, hogy könnyebb legyen számukra az iskolakezdés. Postai kézbesítés esetén, amennyiben a címzett nem tartózkodik otthon, értesítőt kap, hol és mikor vehető fel a támogatás.

A Magyar Államkincstár hivatalos információi szerint a nemzeti ünnep, augusztus 20. utánra tervezi a szeptemberi családtámogatások elutalását.

"Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy a Kormány jogszabályban rögzített döntése alapján – az iskolakezdéssel kapcsolatos terhek csökkentése érdekében – a családtámogatási ellátások 2020. augusztus havi esedékes összegének utalása előrehozott időpontban történik.

Az intézkedés következtében a 2020. augusztus hónapra járó ellátások bankszámlákon történő jóváírására szeptember helyett 2020. augusztus 25-én, a postai úton történő kézbesítésre pedig 2020. augusztus 25-26-án kerül sor."


Nem dupla, csak előrehozott
Ami tehát jó hír, hogy augusztusban kvázi duplán érkezik a családi pótlék és egyéb családtámogatás - cserébe azonban szeptemberben nem kapunk, hiszen az augusztusi második utalás tulajdonképpen a szeptemberi családtámogatás előrehozása.

Augusztusi családi pótlék utalása 2020: Augusztusban kétszer jön a családi pótlék! - Mutatjuk, mikorra tervezik

Családtámogatások utalása 2020 második felében


Figyelem! Az alábbi utalási napokhoz plusz 1 munkanapot hozzá kell számolnod ahhoz, hogy megkapd, a te számládon mikor lesz rajta az összeg, míg postai kifizetés esetén 2-5 nap múlva kapod meg a kiutalt ellátást a feltüntetett naphoz képest.

2020. augusztus hó
Utalás napja: 2020. augusztus 24., hétfő* (ez másnap kerül jóváírásra a bankszámlán)

*Szeptemberben nem lesz utalás, mivel augusztusban már elutalják az a havit, az iskolakezdés megkönnyítésére.

2020. szeptember hó
Utalás napja: 2020. október 1., csütörtök

2020. október hó
Utalás napja: 2020. november 2., hétfő

2020. november hó
Utalás napja: 2020. december 1., kedd

2020. december hó
Utalás napja: 2021. január 4., hétfő**

**Amennyiben - a korábbi években megszokottak szerint - karácsony előtt elutalják a decemberi családtámogatások összegét, úgy januárban nem lesz utalás! (Ennek az utalásnak a pontos dátumáról majd csak 2020 év vége felé érkezik tájékoztatás.)

Forrás: Magyar Államkincstár

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2020.08.11