Augusztusi családi pótlék utalása 2021: Augusztusban kétszer utal az Államkincstár! - Mutatjuk, mikor számíthatsz rá

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Augusztusi családi pótlék utalása 2021: Augusztusban kétszer utal az Államkincstár! - Mutatjuk, mikor számíthatsz rá A gyermeket nevelő családok már augusztus végén megkapják a szeptemberben esedékes családtámogatásokat: ez azt is jelenti, hogy míg augusztusban kétszer jön a családi pótlék, helyette szeptemberben nem jön. Bár a Magyar Államkincstár egyelőre nem tett ki külön tájékoztatót az augusztusi előrehozott családi pótlék utalásról, az éves lebontásukból látszik, hogy az előző évekhez hasonlóan augusztusban két alkalommal jön a családi pótlék.

A szeptemberre esedékes családtámogatás már augusztusban megérkezik
Mint ahogy azt már megszokhattuk, augusztusban kétszer jön a családi pótlék: egyszer a családok megkapják a havi esedékes (azaz a júliusi) összeget a hó elején, augusztus 20. után pedig - az iskolakezdés megkönnyítésére - megérkezik az eredetileg az augusztusi összeg is.

A jogosultak a családi pótlékot, a gyermekgondozást segítő ellátást és a gyermeknevelési támogatást kapják kézhez kézhez, postai kézbesítés esetén pedig, amennyiben a címzett nem tartózkodik otthon, értesítőt kap, hol és mikor vehető fel a támogatás.

A Magyar Államkincstár hivatalos információi szerint 2021-ben is a nemzeti ünnep, augusztus 20. utánra tervezi a szeptemberi családtámogatások elutalását. A honlapjukon már tavaly decemberben közzétették az idei dátumokat, és ebből kiderül, hogy előreláthatóan augusztus 25-én, szerdán érkezik a bankszámlákra az összeg.

Nem dupla, csak előrehozott
Ami tehát jó hír, hogy augusztusban kvázi duplán érkezik a családi pótlék és egyéb családtámogatás - cserébe azonban szeptemberben nem kapunk, hiszen az augusztusi második utalás tulajdonképpen a szeptemberi családtámogatás előrehozása!

Augusztusi családi pótlék utalása 2021: Augusztusban kétszer utal az Államkincstár! - Mutatjuk, mikor számíthatsz rá


Családtámogatások utalása 2021 második felében


Figyelem! Az alábbi banki jóváírási napokhoz plusz 2-5 munkanapot hozzá kell számolnod ahhoz, hogy megkapd, postai kifizetés esetén mikor jutsz hozzá a támogatási összeghez.

Családi pótlék utalása 2021. július hó
Utalás napja: 2020. augusztus 3., kedd

Családi pótlék utalása 2021. augusztus hó
Utalás napja: 2021. augusztus 25., szerda*

*Szeptemberben nem lesz utalás, mivel augusztusban már elutalják az a havit, az iskolakezdés megkönnyítésére.

Családi pótlék utalása 2021. szeptember hó
Utalás napja: 2021. október 4., hétfő

Családi pótlék utalása 2021. október hó
Utalás napja: 2021. november 3., szerda

Családi pótlék utalása 2021. november hó
Utalás napja: 2021. december 2., csütörtök

Családi pótlék utalása 2021. december hó
Utalás napja: 2022. január 4., kedd**

**Amennyiben - a korábbi években megszokottak szerint - karácsony előtt elutalják a decemberi családtámogatások összegét, úgy januárban nem lesz utalás! (Ennek az utalásnak a pontos dátumáról majd csak 2021 év vége felé érkezik tájékoztatás.)

Forrás: Magyar Államkincstár

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2021.08.02