Az apukája mentette meg a 3 napos kisbaba életét Székesfehérváron - A mentők telefonon segítették

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Az apukája mentette meg a 3 napos kisbaba életét Székesfehérváron - A mentők telefonon segítették Csodálatos életmentésről számolt be az Országos Mentőszolgálat a hivatalos Facebook-oldalán - a saját apukája mentette meg a kisbaba életét Székesfehérváron. Csodálatos életmentésről számolt be az Országos Mentőszolgálat a hivatalos Facebook-oldalán - a saját apukája mentette meg a kisbaba életét Székesfehérváron.

Mint a posztban írták, kedden vihette haza újszülött gyermekét a kórházból egy székesfehérvári házaspár, akik délután már minden szülő legrosszabb álmát élték át.

Hirtelen fuldokolni kezdett a kisbaba
A mindössze három napos kisbaba ugyanis etetés után hirtelen fuldokolni kezdett, ezért a rémült édesapa rögtön mentőt hívott, majd a telefonos utasítások szerint megvizsgálta gyermekét.

Az apuka hívta a mentőket
A csöppség azonban ekkor már nem lélegzett, így a mentésiránytó azonnal több egységet, köztük mentőorvosi kocsit is riasztott a helyszínre, miközben az újraélesztés lépéseire instruálta a szülőket.


(illusztráció)

A mentők segítségével élesztette újra a kisbabáját
Bár az apuka borzasztóan megijedt, az utasításokat pontosan követve küzdött a csecsemő életéért, ami néhány perc múlva sikerre vezetett és a kicsi légzése visszatért.

A mentők is perceken belül helyszínre értek és emelt szintű ellátásba kezdtek, majd végül stabil állapotban szállíthatták kórházba a gyermeket, írták.

Ha nem tudsz segítséget hívni
A gyerekekkel előfordul, hogy különféle balesetek érik őket. A legfontosabb, hogy szülőként ne ess pánikba, és tudd, hogy melyik esetben mi a teendő, ebben segítenek korábbi cikkeink:
A leggyakoribb téli sérülések, balesetek gyerekeknél - Mikor hívd azonnal a mentőket? »
Újraélesztés menete babáknál, kisgyerekeknél - Ezt kell tenned, ha leáll a gyermeked légzése »
6 hónapos és 3 éves kor között gyakori a fulladásos baleset - Mit tegyél, hogy elkerüld? »

Forrás: Facebook/Országos Mentőszolgálat
Fotó: Pixabay (illusztráció)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2023.02.02