Az iskolakezdési támogatás

S. Puskás Judit

Hivatalos ügyek

S. Puskás Judit


Már csak néhány nap van hátra az iskolakezdésig. Szeptember 1. nemcsak a gyermekek számára okozhat fejtörést, gyakran a szülők is bajban vannak, hogy a tanszerek, tankönyvek árát hogyan teremtsék elő.

Érdemes megkérdezni a munkáltatót, hogy szeretne-e élni jogával, miszerint iskolakezdési támogatást ad az alkalmazottjának.


A munkáltató dönt!
Fontos hangsúlyozni, hogy ez csak egy opció, minden esetben a munkáltató dönti el, hogy nyújtja-e ezt a gesztusértékű támogatást, vagy sem.


A támogatás mértéke
2009-ben a munkáltató 21.450 Forint értékben adhat támogatást a szülőknek.
A munkáltatói az iskolakezdési támogatás gyermekeként évente egy alkalommal, mindkét szülőnek adható!
A tanköteles gyermek költségeit így akár 42900 Ft-tal is támogathatják a munkáltatók.


A támogatás felhasználhatósága
A támogatást a tanév első napját megelőző és követő 60 napon belül (júliustól-októberig) adható a következők megvásárlására
- Tankönyv
- Taneszköz
- Ruházat


A támogatás kétféle módon vehető igénybe:
- A munkáltató nevére kiállított az elszámolható termékek beszerzéséről szóló számla ellenértékének az említett időszakban történő utólagos megtérítése. Ebben az esetben a szülő a hozzá legközelebb eső üzletben is megveheti az iskolakezdéshez előírt eszközöket, felszereléseket, ruházatot és a munkáltató nevére kiállított számla ellenében az iskolától kapott tankönyvcsomagot.

- A munkáltató tankönyv, taneszköz, ruházat vásárlására jogosító iskolakezdési támogatás utalványt is adhat. Ebben az esetben a megjelölt üzletekben válthatók be az utalványok.


 


S. Puskás Judit

Hivatalos ügyek

S. Puskás Judit


2009.08.27