Az Ügyészség szerint ez okozta a kétéves Sanyika halálát, akit szombaton találtak meg egy csomagtartóban

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Az Ügyészség szerint ez okozta a kétéves Sanyika halálát, akit szombaton találtak meg egy csomagtartóban Evés közben félrenyelt, ettől fulladhatott meg az a kétéves kisfiú, akinek a holttestét szombaton találták meg nevelőszülei autójában Nyíregyházán. Evés közben félrenyelt, ettől fulladhatott meg az a kétéves kisfiú, akinek a holttestét szombaton találták meg nevelőszülei autójában Nyíregyházán - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI megkeresésére.

Szilágyi László tájékoztatása szerint az ügyben segítségnyújtás halált okozó elmulasztásának bűntette miatt hallgattak ki egy nőt - a gyerek nevelőanyját - , aki a vallomástételt megtagadta, de nem élt panasszal a nyomozó hatóság intézkedése ellen.

Nem indokolt a letartóztatása
A nő szabadlábon védekezhet, mert nem merült fel olyan körülmény, ami indokolná az őrizetbe vételét vagy a letartóztatását - tette hozzá.

Az Ügyészség szerint ez okozta a kétéves Sanyika halálát, akit szombaton találtak meg egy csomagtartóban

Az ügyészségi szóvivő az előzményekről beszámoló közleményében azt írta, a gyámhatóság 2023. január 13-án vette nevelésbe a kétéves kisfiút és annak egyéves húgát, majd mindkét gyermeket a gyanúsítottnál, mint nevelőszülőnél helyezte el; a nevelt gyerekek így a nővel és férjével, valamint két közös kiskorú gyermekükkel éltek együtt egy nyíregyházi lakásban.

Evés közben félrenyelt és megfulladt
A nő április 12-én este megetette a kétéves kisfiút, aki evés közben félrenyelt, amitől megfulladt. A gyanúsított nem hívott orvosi segítséget és kórházba sem vitte el a gyermeket, ehelyett még aznap éjjel levitte a holttestet a ház előtt parkoló autójukhoz, a jármű csomagtartójába tette, az egyéves kislányt pedig beültette a gyermekülésbe. Ezután egy búcsúlevelet hátrahagyva elindult otthonról, majd két napig Nyíregyházán és környékén autózott - ismertette a szóvivő.

Az asszonyt szombat hajnalban találta meg a keresésükre indult férj és a nő apósa a város külterületén, onnan mentek el együtt a Nyíregyházi Rendőrkapitányságra.

Az igazságügyi orvosszakértői vélemény szerint a kisfiú halálát fulladás okozta, húgát a mentők megfigyelésre kórházba vitték, de vele kapcsolatban a jelenlegi adatok szerint nem merült fel olyan körülmény, hogy bűncselekmény áldozata lenne - közölte a szóvivő.

Szilágyi László hozzátette, a nyomozás folyamatban van, szakértői vélemények beszerzése zajlik, tanúkihallgatásokat tartanak.

Forrás: MTI

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2023.04.18