Babakötvény 2023: Februártól duplájára emelik a kamatot! - Akár több millió forintot is összegyűjthetsz a gyermekednek

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Babakötvény 2023: Februártól duplájára emelik a kamatot! - Akár több millió forintot is összegyűjthetsz a gyermekednek Jó hír a gyermeket nevelő családoknak: február 1-től l 17,5 százalékra emelik a Babakötvény éves kamatát, ami jelenleg 8,1 százalék. A Babakötvénnyel havi pár ezer forint befizetéssel is milliomossá teheted a gyermeked 18 éves korára. Jó hír a gyermeket nevelő családoknak: február 1-től l 17,5 százalékra emeljük a Babakötvény éves kamatát - jelentette be a pénzügyminiszter január 26-án, csütörtökön a Facebook oldalán. A Babakötvény éves kamata kamata jelenleg 8,1 százalék.

Varga Mihály kiemelte, a családok már 300 ezer gyermeknek gyűjtenek megtakarítást az adó-, járulék- és illetékmentes Babakötvényben. Ezek összege eléri a 200 milliárd forintot.Akár több millió forint is összegyűlhet a gyerek 18 éves korára
Hozzátette, havi néhány ezer forintos befizetéssel több millió forint gyűlhet össze a fiatal 18 éves korára.

A pénzügyminiszter a közösségi oldalán közzétett posztban arra is kitért, miért előnyös a Babakötvény:
- havonta bármekkora összeg félretehető;
- kamata az előző évi infláció plusz 3 százalék, és az állam ehhez nyújt még további 10 százalék, de maximum 12 ezer forint külön támogatást is minden évben,
- nincs számlavezetési díj, adó-, járulék- és illetékmentes.

Online is nyitható
Az előnyök között említette azt, hogy a Babakötvény egyszerűen, akár online is nyitható, valamint jár hozzá 42 500 forint összegű életkezdési támogatás is.  
Kinek jár az életkezdési támogatás?
A pénzügyminiszter által ajánlott, https://www.babakotveny.hu/ oldalon olvasható részletes tájékoztatás értelmében minden 2005. december 31. után belföldön született  gyermek és 2017. június 30. után külföldön született, magyar állampolgárságú gyermek számára az állam 42 500 forint életkezdési támogatást ad, amit egy minimális, az infláció mértékével megegyező kamatozású letéti számlán helyeznek el a Magyar Államkincstárban.

Ahhoz, hogy ez az induló összeg a gyermek nevére szóló számlára kerüljön, és ott Babakötvényben kamatozzon, Start-értékpapírszámlát kell nyitni a Magyar Államkincstárban.

Olvasd el ezt is!
Duplán jól járnak a 30 alatt szülő nők az szja-mentesség miatt: Ennyivel több pénzt hoz nekik a csed, gyed »


Forrás: MTI
Fotó: Freepik

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2023.01.27