Babát tervezel 5 éven belül? Így NE bukd el a Babaváró hitelt! - Szakértőnk segít

Várkonyi Ádám

Hivatalos ügyek

Várkonyi Ádám


Babát tervezel 5 éven belül? Így NE bukd el a Babaváró hitelt! - Szakértőnk segít

Ugyan a Babaváró hitel 2024-ben is elérhető lesz, de sokkal szigorúbb feltételekkel, mint korábban. Idén még az igénylő pár női tagjának a maximális életkora be nem töltött 41 év, ez jövőre már csak mindössze 30 év lesz.

A közelmúltban több jelentős változást is bejelentettek a családtámogatásokkal kapcsolatban, mely a CSOK-ot és a Babaváró támogatást is érinti.

A Babaváró támogatásban két fontos változás is lesz
Az egyik, hogy nő az összeg, ugyanis 10 millió forintról 11 millió forintra emelik a maximum felvehető összeget (ez egy szűkebb rétegnek kimondottan jó hír.)
A másik azonban egy igen komoly szigorítás, aminek következtében rengetegen kiesnek majd az igénylői körből. Eddig a Babaváró hitelt igénylő házaspár női tagja 41 éves koráig volt jogosult a támogatásra, ez 2024.01.01-től drasztikusan változik, lecsökkentették 30 éves korra. 

A Babaváró hitelt igénylő kismamák nagy része 30 év feletti
A statisztikák alapján az eddig megkötött Babaváró hitelek közel 60 százalékánál az igénylő nők életkora elérte vagy meghaladta a 30 évet a Bababaváró hitel felvételekor, így az igénylő kismamáknak akár a 60%-a is eleshet a kedvezményes hiteltől.
Annyi mentsvár azért van a 30 év felettieknek, hogy 2024-ben még beadhatják a kérelmüket, amennyiben igazolják a 12 hetes terhességüket.

Miért fontos, hogy minél hamarabb benyújtsátok a Babaváró hitel igénylését?
Amennyiben elmúltál 30 éves, de még idén beadod a Babaváró hitel igénylésed, akkor nem veszíted el ezt a szuper lehetőséget, bőven van rá időd, hogy a baba megfoganjon, ugyanis 5 éven belül kell igazolnod, hogy 12 hetes magzattal vagy várandós.

Erről a “Kinek kell idén sietnie?” videóban részletesen beszámol pénzügyi szakértőnk. Feltétlenül nézd meg, ha babát terveztek a következő 5 évben! A Babaváró részt a CSOK támogatás változásai után találod. 

Mire kell odafigyelni, hogy ne legyenek hiányok? Hogyan mehetsz biztosra?
Várkonyi Ádám pénzügyi szakértőnk minden segítséget megad, hogy ne maradj le róla. Írd meg neki a kérdésed, vagy kérj tőle visszahívást, INGYEN segít a Szülők Lapja olvasóinak. 
Ide kattintva tudsz kérdezni szakértőnktől a Babaváró hitellel kapcsolatban >>


Bővebb információt az alábbi videóban találsz a Babaváró hitellel kapcsolatban, ahol Várkonyi Ádám pénzügyi szakértőnk magyarázza el, hogy miért kell most nagyon gyorsan megigényelni a támogatásokat:

 


Kérdésed van, vagy szeretnél segítséget kérni a Babaváró hitel ügyintézésében?
Szakértőnk INGYEN segít minden Szülők Lapja olvasónak a Babaváró hitellel kapcsolatos kérdésekben, sőt, akár az ügyintézésben is!
Ide kattintva tudsz kérdezni szakértőnktől a Babaváró hitellel kapcsolatban >> 


Fotó: Freepik


Várkonyi Ádám

Hivatalos ügyek

Várkonyi Ádám


2023.11.15