Bányatóba fulladt két fiatal fiú Csongrád-Csanád megyében kedd délután - Nyomoz a rendőrség

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Bányatóba fulladt két fiatal fiú Csongrád-Csanád megyében kedd délután - Nyomoz a rendőrség Vízbe fulladt két fiatal Csongrád-Csanád megyében augusztus 10-én, kedden délután, a Makói Rendőrkapitányság vizsgálja az eset körülményeit. Vízbe fulladt két fiatal Csongrád-Csanád megyében augusztus 10-én, kedden délután - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Szabó Szilvia elmondta, eddig tisztázatlan körülmények közt egy Magyarcsanád és Apátfalva közt lévő bányatóba fulladt két helybeli fiatal fiú.

A Makói Rendőrkapitányság vizsgálja az eset körülményeit - közölte a százados.

Ezért veszélyes bányatóban fürdeni
A szóvivő felhívta a figyelmet a hirtelen mélyülő bányatavak kiszámíthatatlanságára. Míg a part mellett lehet sekély a víz, néhány lépés után akár több méteres mélység is fogadhatja a tilosban fürdőzőt.A víz hőmérséklete sem egyenletes, a felső réteg és az alsóbb rétegek között jelentős hőmérséklet-különbség van a nagy mélység miatt. A hirtelen hőmérséklet-csökkenés a szervezetet nagy mértékben igénybe veszi, könnyen okozhat izomgörcsöt, sokkot vagy szívmegállást.

Az ilyen tavak medrében előfordulhatnak a korábbi munkálatokból származó fémdarabok, munkagép-alkatrészek, drótkötelek, melyek könnyen okozhatnak sérülést, főleg a vízbe ugrálóknak.

Sok a fulladásos haláleset
Sajnos idén sok a vízbefúlásos haláleset a strandokon és a tavaknál: már júliusban többen fulladtak a Balatonba, mint tavaly egész nyáron, július végén egy jászberényi testvérpár lelte halálát a legnagyobb hazai tóban.

Forrás: MTI
Fotó: Pixabay (illusztráció)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2021.08.11