Beesett egy használaton kívüli kútba és 15 métert zuhant egy négyéves kisfiú Fejér megyében - Így mentették ki

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Beesett egy használaton kívüli kútba és 15 métert zuhant egy négyéves kisfiú Fejér megyében - Így mentették ki Használaton kívüli gyűrűs kútba esett egy kisfiú egy családi ház udvarán a Fejér megyei Előszálláson, a 15 méter mélyre zuhant kisfiút a tűzoltók mentették ki. Használaton kívüli gyűrűs kútba esett egy kisfiú egy családi ház udvarán február 16-án, szerdán délután a Fejér megyei Előszálláson. A kútban víz nem volt, nyílását egy borostyánbokor nőtte be, közölte a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a hivatalos Facebook-oldalán.

Mint írták, a 4 éves kisfiú játék közben fedezte fel a kutat és addig kíváncsiskodott, amíg beleesett. Mivel a kút nyílását sűrűn benőtte a borostyán, így a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók a borostyán gyökérzetét fokozatosan tépték fel, nehogy a bokor ágai ráhulljanak a kisgyerekre, akit folyamatosan szóval is tartottak a mentésben résztvevők.

Beesett egy használaton kívüli kútba és 15 métert zuhant egy négyéves kisfiú Fejér megyében - Így sikerült kimenteni

Tűzoltó ment le érte
A 15 méter mélyen lévő gyermekhez mentőkötéllel - kötélbiztosítás mellett - egy tűzoltó ereszkedett le, aki a mentőszolgálattal történt egyeztetés után, karjában tartva, magához ölelve hozta fel a felszínre a fiút. A gyermeket súlyos sérültként mentőhelikopterrel szállították kórházba.

Beesett egy használaton kívüli kútba és 15 métert zuhant egy négyéves kisfiú Fejér megyében - Így sikerült kimenteni

"Odament. Kíváncsi volt. Belenézett. Megbillent, Zuhant. Zuhant. Zuhant. Rémült volt. Megsérült. Hiszen még gyerek. Hiszen még csak négy éves. Nem tudjuk, mit érzett. Nem tudjuk, mennyire félt. Mi csak tűzoltók vagyunk. Megtaláltuk. Beszéltünk hozzá. Lementünk érte, és felhoztuk."- tették hozzá még a poszthoz, egyúttal arra kérve a kommentelőket, hogy a rosszindulatú megjegyzéseket mellőzzék, és inkább csak kívánjanak jobbulást a kisfiúnak.

Forrás: Facebook/BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Fotó: Nagy Erika és Dunaújváros HTP

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2022.02.21