Covid 4. hullám, védelmi intézkedések: November 1-től kötelező maszkot viselni a tömegközlekedésben

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Covid 4. hullám, védelmi intézkedések: November 1-től kötelező maszkot viselni a tömegközlekedésben Az október 28-ai Kormányinfón Gulyás Gergely beszélt a védelmi intézkedések bevezetéséről, mivel egyre több a megbetegedés a Covid negyedik hullámában. Mivel a koronavírus 4. hullámában egyre több a megbetegedés, ezért a kormány bevezet bizonyos védelmi intézkedéseket a járvány megfékezésére.

Minderről Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt az október 28-ai, csütörtöki Kormányinfón.

A bevezetésre kerülő védelmi intézkedések:
- A kormány döntése értelmében a munkaadók előírhatják a koronavírus elleni védőoltást a munkavégzés feltételeként, ha a dolgozók biztonsága ezt kívánja. Ezt az állam mint munkaadó is érvényesíteni fogja, az önkormányzatoknál pedig a polgármester dönthet az oltás előírásáról.

- November 1-től maszkot kell viselni a közösségi közlekedési eszközökön - Ezt egyébként néhány napja már javasolta a BKK, itt írtunk róla részletesebben »

- Látogatási tilalmat rendelnek el az egészségügyi intézményekben, a szociális intézményekben erről a vezető dönthet.
    
Mindemellett a miniszter hangsúlyozta: az intézkedések célja, hogy minél többen oltassák be magukat.Egyre nő a napi új megbetegedések száma
A legutóbbi (október 28-án reggel frissített) adatok szerint 45, többségében idős, krónikus beteg halt meg, és újabb 4039 fertőzöttet találtak Magyarországon a megelőző napon.

A kormányzati portálon azt írták:
- 859 378-ra nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma,
- elhunyt 30 692 ember,
- a gyógyultak száma 797 142-re emelkedett,
- az aktív fertőzöttek száma 31 544
- kórházban 1970 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 204-en vannak lélegeztetőgépen,
- hatósági házi karanténban 22 710-en vannak,
- a mintavételek száma 7 348 118.

Mint kiemelték, az új megbetegedéseket a delta variáns okozza, a legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak, ezért őket arra kérik, hogy regisztráljanak és mielőbb vegyék fel az oltást.

Hozzátették: a beoltottak kevesebb mint egy százaléka betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb.

Forrás: MTI
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2021.10.28