Covid elleni védőoltás gyerekeknek: Ezt kell tudnod szülőként, ha az iskolában akarod oltatni a gyermeked

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Covid elleni védőoltás gyerekeknek: Ezt kell tudnod szülőként, ha az iskolában akarod oltatni a gyermeked A tanévkezdés közeledtével az iskolákban is lehetőséget biztosítanak a 12 év feletti diákok oltására azoknak, akik valamilyen oknál fogva az interneten nem tudnak időpontot foglalni. A tanévkezdés közeledtével az iskolákban is lehetőséget biztosítanak a 12 év feletti diákok oltására azoknak, akik valamilyen oknál fogva az interneten nem tudnak időpontot foglalni - közölte a koronavirus.gov.hu augusztus 17-én, kedden.

A kormányzati portálon hangsúlyozták: Magyarország az elsők között jutott el oda, hogy a 12-15 éves fiatalok is megkaphatják az oltást, a szülők június óta tudják regisztrálni gyermeküket erre. A 12-17 éves korosztályban eddig már csaknem 200 ezren regisztráltak oltásra és 162 ezren (81 százalékuk) már fel is vették - tájékoztattak.Továbbra is lehet interneten regisztrálni
Felhívták a figyelmet arra, hogy az internetes regisztráció és időpontfoglalás továbbra is nyitott, ez a legegyszerűbb módja a gyermek beoltásának. A gyermeket a www.vakcinainfo.gov.hu holnapon kell regisztrálni, majd automatikusan időpontot lehet foglalni a kórházi oltópontokra a www.eeszt.gov.hu honlapon.

Ugyanez azokra a pedagógusokra és iskolai dolgozókra is igaz, akik még nem vették fel az oltást. A már korábban beoltott pedagógusok és iskolai dolgozók pedig akár a harmadik oltásra is tudnak időpontot foglalni.

Mikor oltják be a gyerekeket az iskolában?
Emellett augusztus 30-án és 31-én, valamint szeptember 2-án és 3-án az iskolákban is lesz oltási akció - közölték.

Milyen vakcinát kapnak a gyerekek?
Az oltás Pfizer-vakcinával történik, az iskolaorvosok és háziorvosok bevonásával.

A szülőket emailben értesítik a lehetőségről
Az iskolák a napokban elektronikus úton értesítik a szülőket az iskolai oltás lehetőségéről - írta a koronavirus.gov.hu. A szülőnek legkésőbb augusztus 25-éig kell visszajeleznie az iskolának, hogy kéri vagy nem gyermekének az oltást. Az iskolák ez alapján összesítik az igényeket, és a létszám alapján vagy a tanuló saját iskolájában, vagy egy közeli iskolában jelölik ki az oltás helyszínét. Erről a szülők az oltás pontos időpontjával együtt külön értesítést kapnak.

Kell a szülői hozzájáruló nyilatkozat
Az oltásra a 18 év alatti diáknak magával kell majd vinnie a kitöltött szülői hozzájáruló nyilatkozatot, a 18 évet betöltött diáknak pedig a jelentkezési lapot. Ezeket a dokumentumokat szülők emailben megkapják - közölték.

A második oltást is az iskolában kapják
Hozzátették: a második oltást az első után három héttel adják be ugyanabban az iskolában, ahol az első oltás is történt.

Forrás: MTI
Fotó: MTI/Mónus Márton

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2021.08.17