Csak pár sor, de ha elolvasod, másképp nézel majd az életedre! - Inspiráló idézet egy világmárka egykori vezetőjétől

Szülők lapja

Gyereknevelés

Szülők lapja


Csak pár sor, de ha elolvasod, másképp nézel majd az életedre! - Inspiráló idézet egy világmárka egykori vezetőjétől Brian Dyson öt éven keresztül ült az egyik világhírű üdítőmárka vezérigazgatói székében. Egy 1991-es előadáson tartott szövegében fogalmazta meg az alábbi üzenetet, ami több mint két évtized távlatából sem veszített érvényességéből és azóta inspiráló idézetként kering az interneten. Brian Dyson 35 évig állt egy világmárka alkalmazásában, ebből 5 éven keresztül ült a vezérigazgatói székben. Egy 1991-es előadáson tartott beszédet, mely - az interneten terjedő állítások ellenére - nem fél percig tartott, hanem egy jól megírt, hosszú beszéd volt.

Az azonban igaz, hogy ez a bizonyos 5 labdás idézet tőle van, az említett beszéd végén fogalmazta meg az alábbiakat - bölcs szavait pedig azóta is számtalanszor idézik.

"Képzeld el egy játéknak az életet, amelyben 5 labdával zsonglőrködsz a levegőben: ezek a munka, család, egészség, barátok, lelkület - és mindegyiket a levegőben tartod!
Hamar rájössz, a munka egy gumilabda. Ha elejted, visszapattan.

A másik négy labda azonban - a család, egészség, barátok és lelkület - üvegből van. Ha egyiket elejted, visszavonhatatlanul megkopik, megkarcolódik, megcsorbul, megsérül vagy össze is törik. Soha nem lesz már a régi. Ezt kell megértened és emiatt kell egyensúlyra törekedned az életben."

Csak pár sor, de ha elolvasod, másképp nézel majd az életedre! - Inspiráló idézet egy világmárka egykori vezetőjétől


Itt megtalálod a beszéd teljes szövegét: markturner.net
Fotó: illusztráció

Szülők lapja

Gyereknevelés

Szülők lapja


2017.01.06