Családi adókedvezmény 2016: januártól ennyivel emelkedik az összeg

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Családi adókedvezmény 2016: januártól ennyivel emelkedik az összeg Nő a kétgyerekesek családi adókedvezménye 2016. január 1-jétől és a testvérek fontosságát bemutató kampány is indul - jelentette be az Emmi hivatalos sajtótájékoztatóján. Figyelem! A cikkben található információk elavultak lehetnek, az aktuális, 2020-ra vonatkozó tudnivalókat ebben a cikkben találod meg: Családi adókedvezmény 2020: Összege, eltartottak, jogosultsági hónapok, megosztás - Mi van, ha a szülők elváltak? »

...
Havi ötezer forinttal emelkedik jövőre a két gyereket nevelők családi adókedvezménye
- mondta el Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Novák Katalin, a tárca család- és ifjúságügyért felelős államtitkára 2015. december 11-én pénteken a budapesti sajtótájékoztatón. Bejelentették azt is, hogy a testvérek fontosságát bemutató kampányt indít az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) Testvérben az erő címmel.


Családi adókedvezmény 2016


Emelik a kétgyerekesek családi adókedvezményét 2016 januárjától
Balog Zoltán elmondta, a felmérések azt mutatják, hogy gyakran már a második gyerek születésére sem jut idő a családokban, ahhoz azonban, hogy minél több háromgyerekes család legyen Magyarországon, először el kell érni, hogy a második gyerek is megszülessen.
Ezt szeretnék segíteni azzal is, hogy 2016. január 1-jétől emelik a kétgyerekesek családi adókedvezményét, havonta öt ezer forinttal több marad náluk, így a jelenlegi húszezer forint helyett már 25 ezer forint - tette hozzá.

Továbbra is nagy a különbség a két- és háromgyerekes családok adókedvezménye között
A cél, hogy 2019-re havonta 40 ezer forint maradjon a két gyereket nevelőknél az adókedvezmény jóvoltából - emelte ki a miniszter.
Elmondta azt is, hogy jelenleg három gyerek után 100 ezer forint az érvényesíthető adókedvezmény, nagy tehát a különbség a két, illetve három gyerekes családok között. Ezt szeretnék most csökkenteni az emeléssel, a három gyerekesek adókedvezménye viszont változatlan marad - emelte ki.

Család.hu - új portál indult családoknak
Novák Katalin arról beszélt, hogy az anyagiakon kívül egyéb akadályok is szerepet játszhatnak abban, hogy kevés a nagycsalád Magyarországon. Ilyen akadály lehet például a túl kevés információ. Ezért indította el nemrég az államtitkárság a csalad.hu portált, amelyen minden fontos családoknak szóló információ könnyedén elérhető - közölte.

TGYÁS, GYED, GYES ÉS ELLÁTÁSOK KISOKOSA »

Testvérkampány - mostantól sok helyen lesz látható és hallható
A sajtótájékoztatón bemutatták a kampányhoz tartozó kisfilmet, amely a közeljövőben a rádióban is hallható és a televízióban is látható lesz majd.
Novák Katalin ezzel kapcsolatban megemlítette, hogy a testvérkampánnyal kampányok sorát indítják majd el, amelyekkel számos felületen és többféle módon találkozhatnak majd az emberek.

Családi adókedvezmény 2016: januártól ennyivel emelkedik az összeg

Budapest, 2015. december 11. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Novák Katalin, a tárca család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a minisztérium Testvérben az erő című kampányának plakátjánál, miután sajtótájékoztatót tartottak Budapesten, a Mesemúzeumban 2015. december 11-én. A kampánnyal a testvérek fontosságát akarják bemutatni. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2015.12.14