Családi pótlék utalása 2022: Decemberben kétszer jön a családi pótlék, gyes, gyet! - Mutatjuk, mikor kapod meg

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Családi pótlék utalása 2022: Decemberben kétszer jön a családi pótlék, gyes, gyet! - Mutatjuk, mikor kapod meg A decemberi családtámogatási ellátások - családi pótlék, gyes, gyet - idén is karácsony előtt megérkeznek a jogosultak bankszámlájára, postai kézbesítés esetén pedig lakcímükre. Korábban érkeznek a januárban esedékes családtámogatási ellátások - tudatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára december 8-án, csütörtökön a Facebookon.

A decemberi családtámogatási ellátások - az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően - idén is január helyett már karácsony előtt megérkeznek a jogosultak bankszámlájára, postai kézbesítés esetén pedig lakcímükre - írta Hornung Ágnes.

Családi pótlék utalása 2022: Decemberben kétszer jön a családi pótlék, gyes, gyet! - Mutatjuk, mikor utalják

Mikor érkeznek meg az összegek?
Az előrehozott utalással érintett családtámogatási ellátások közé tartozik a családi pótlék, a gyermekgondozást segítő ellátás (gyes) és a gyermeknevelési támogatás (gyet). Bankszámlára december 22-én, lakcímre pedig december 22-én vagy 23-án érkezik meg a pénz.

Legközelebb februárban!
Sajnos mivel ez nem dupla utalás, hanem csak előrehozott, ez azt is jelenti, hogy januárban nem érkezik családtámogatás, tehát legközelebb 2023 februárjában kapják meg a jogosultak a családi pótlék, gyes, gyet soron következő összegét.

Forrás: MTI

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2022.12.08