Decemberi családi pótlék utalása 2021: Decemberben kétszer jön a családi pótlék! - Mutatjuk, mikor kapod meg

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Decemberi családi pótlék utalása 2021: Decemberben kétszer jön a családi pótlék! - Mutatjuk, mikor kapod meg Az elmúlt évekhez hasonlóan már karácsony előtt megkapják az érintettek a januárban esedékes családtámogatási ellátásokat, mondta Novák Katalin. Mikor számíthatsz a családi pótlékra 2021 decemberében? Mint azt megszokhattuk, évente két alkalommal előrehozott időpontban történik a családtámogatások utalása. Ez a legfrissebb hírek szerint 2021-ben sem történik másképp.

Előrehozott utalás
Először augusztusban szokott kétszer érkezni a családi pótlék és a többi családtámogatás - ezzel az iskolakezdést kívánja segíteni a kormány. Második alkalommal pedig decemberben számíthatnak a családok előrehozott utalásra, a karácsonyi többletköltségek miatt.

2021 december elején már mindenki kézhez kaphatta a szokásos (novemberre járó) családtámogatási összeget, a hónap második felében pedig a decemberi családi pótlékot is megkapják az érintettek, ami ugye elméletileg csak január elején járna.

Decemberi családi pótlék utalása 2021: Decemberben kétszer jön a családi pótlék! - Mutatjuk, mikor kapod meg

Minderről december 18-án, szombaton Novák Katalin számolt be a Facebook-oldalán. Mint a családokért felelős tárca nélküli miniszter elmondta, az előrehozott családi pótlék, a gyermekgondozást segítő ellátás (gyes) és a gyermeknevelési támogatás (gyet):
- a bankszámlákra december 22-én, szerdán érkeznek
- a posta pedig december 22-én, szerdán és december 23-án, csütörtökön kézbesíti azokat

A második családi pótléknak bizonyára sokan örülnek, hiszen az ünnepekre való felkészülés nagyobb anyagi terhet ró a családokra, ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy ez már az a családtámogatás, ami 2022. január elején járna - tehát jövőre először csak 2022 februárjában érkezik családi pótlék!

Forrás: MTI

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2021.12.20