Decembertől csak védettségi igazolvánnyal léphetnek az óvoda, iskola területére a szülők és a dolgozók egy része

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Decembertől csak védettségi igazolvánnyal léphetnek az óvoda, iskola területére a szülők és a dolgozók egy része A gyermekek, a pedagógusok további védelme és az oktatás zavartalansága érdekében a szülőknek, valamint a külsősöknek (például nem az iskola alkalmazásában álló takarítóknak, büféseknek, szállítóknak) decembertől védettségi igazolvány szükséges. A gyermekek, a pedagógusok további védelme és az oktatás zavartalansága érdekében a "külsősöknek" (például nem az iskola alkalmazásában álló takarítóknak, büféseknek, szállítóknak) decembertől védettségi igazolvány szükséges a köznevelési és szakképzési intézményekbe való belépéshez - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a gyermekeket kísérő szülők az intézményvezető által kijelölt pontig léphetnek be az intézmény területére, aminek különösen az óvodák esetén van jelentősége.

A szülőktől is védettségit kérnek
A Telex birtokába került levélben pontosan így fogalmaz az Oktatási Hivatal: "A gyermeket illetve a tanulót köznevelési intézménybe kísérő vagy onnan hazakísérő egy fő nagykorú személy a koronavírus elleni védettségének igazolása nélkül a köznevelési intézmény területére a köznevelési intézmény vezetője által meghatározott pontig léphet be." - ebből az is kiderül, csak 1 szülő vagy kísérő mehet a gyerekért az intézménybe.Aki vészelhárítási céllal érkezik, arra nem vonatkozik
Az erről kiadott miniszteri határozat nem vonatkozik azokra sem, akik valamilyen veszélyelhárítás céljával érkeznek az intézménybe - írták.

A maszkviselésről az igazgatók, intézményvezetők döntenek
A maszkviselésre vonatkozó szabályokat a köznevelési intézményekben a kormány korábbi döntése értelmében az intézményvezetők állapíthatják meg. A fenti óvintézkedések mellett továbbra is az oltás felvétele a legfontosabb a köznevelési intézmények pedagógusai számára is - hívta fel a figyelmet a tárca.

Emlékeztettek: a jogszabály értelmében az állami fenntartású köznevelési intézményekben elvárt a pedagógusoktól az oltás felvétele, hiszen a tanárok sok emberrel, gyermekekkel és szülőkkel találkoznak. Oltásuk saját egészségük és mások védelme érdekében is fontos - fűzték hozzá.

December 15-ig kell oltatniuk a tanároknak
Mint ismeretes, a kormány október 28-án rendelte el a kötelező Covid elleni védőoltást az állami fenntartású intézményekben - az egyházi és alapítványi iskolákban ugyanakkor az intézmény vezetőjének döntésére bízták. A pedagógusoknak december 15-ig be kell beoltatniuk magukat legalább az első dózissal, különben a kijelölt időpont után fizetés nélküli szabadságra küldik őket.

A 12 év felettiek fele már oltott
A közlemény szerint a köznevelési intézményeket látogató 12 év feletti korosztály 51 százaléka is már felvette az oltást. Az oltás felvételére kiváló lehetőséget kínál mindenkinek az oltási akcióhét, melynek során előzetes regisztráció nélkül is fel lehet venni az oltást a kórházi oltópontokon - olvasható a közleményben.

Forrás: MTI
Fotó: Freepik/pvproductions

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2021.11.24