Döbbenetes! A 2 éves kisfiú a játékmotorján ment a 4 sávos úton, de az autók csak elmentek mellette

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Döbbenetes! A 2 éves kisfiú a játékmotorján ment a 4 sávos úton, de az autók csak elmentek mellette

Játékmotorján ült és az úttest külső sávjában, egyedül motorozott Szombathely egyik forgalmas útján az a két év körüli kisfiú, akit egy arra haladó férfi vett észre. 

Szombaton este jelent meg a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság közösségi oldalán az a felhívás, melyben egy két év körüli gyermek szüleit keresik.

A gyermek szülők nélkül, az évszakhoz képest lenge öltözetben és papucsban közlekedve már több száz métert megtett egyedül, mire a forgalmas Zanati útra ért. 
A szombathelyi Kaposvári Ákos úgy látta, a gyermek veszélyben van, ezért kiszállt az autójából, hogy segítsen neki. Addig már számtalan autós elhaladt a kisfiú mellett segítségnyújtás nélkül, így kész csoda, hogy nem történt tragédia. 

 

"Sok autó elhaladt a gyerek mellett, én pedig úgy ítéltem meg, hogy veszélyben volt. Kitettem a vészvillogót és megálltam, hogy megkérdezzem, mit csinál ott.  Több közlekedő dudált, amiért akadályoztam a forgalmat, egy férfi pedig kikiabált, hogy 'Mi a kurva anyádat csinálsz?' Szerintem láthatták, hogy egy gyerek is van az úttesten." - árult el részleteket a férfi a 112Press internetes lapnak.

Később egy idősebb hölgy is a segítségére érkezett, és a kabátját a kisfiúra terítette, aki ekkor már vacogott.

„Nem tudta megnevezni a szüleit, vagy hogy ők hol vannak. Megszeppent és egyszer megpróbált eliszkolni, de nem engedtük." - mondta el Kapuvári Ákos - "Tárcsáztam a 112-t és a rendőrök hamar kiértek. Akkor már közösen próbáltuk megtudni, hogy mi a neve. A keresztnevét végül elárulta."

Értesítették a rendőröket, akik gyorsan kiérkeztek a helyszínre, és a nyilvánossághoz fordultak a a kis Ármin szüleinek azonosítása és felkutatása érdekében. Annak ellenére, hogy a gyermek csak a keresztnevét tudta megmondani, a nyomozás rövid időn belül sikerrel járt: a kisfiú családjának egyik közeli ismerőse látta a Facebook-felhívást és azonnal jelentkezett a rendőrségen.

Azt nem tudni, a kisfiúra „vigyázó” hozzátartozó hol volt a kisfiú eltűnésekor, és miért nem kereste a gyermeket.


Forrás: 112press.huVas Vármegyei RK Facebook-oldala
Fotó: Vas Vármegyei RK Facebook-oldala


Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2024.04.22