ÉletMentő app: Az ingyenes alkalmazás, ami tényleg megmentheti az életedet - Ezt kell tudnod róla

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


ÉletMentő app: Az ingyenes alkalmazás, ami tényleg megmentheti az életedet - Ezt kell tudnod róla Elindult a mentők munkáját segítő ÉletMentő elnevezésű mobilapplikáció, amely gyorsabbá és egyszerűbbé teszi a mentőhívást a segítségre szorulók számára. Az alkalmazás ingyen letölthető. Elindult a mentők munkáját segítő ÉletMentő elnevezésű mobilapplikáció, amely gyorsabbá és egyszerűbbé teszi a mentőhívást a segítségre szorulók számára - jelentették be az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) és a fejlesztő cég közös budapesti sajtótájékoztatóján.

Csató Gábor, az OMSZ főigazgatója a január 23-ai tájékoztatón elmondta, hogy az alkalmazás megkönnyíti a mentők riasztását és az ő munkájukat is, mert a diszpécser azonnal látja az előre feltöltött egészségügyi adatokat és a bajban lévő pontos helyzetét.Sok hasznos információt tartalmaz
Az ÉletMentő ingyenes alkalmazás elsősegélynyújtáshoz szükséges információkat is tartalmaz, és egyebek mellett megmutatja a segítségre szorulóhoz legközelebb eső gyógyszertárt, egészségügyi ellátóhelyet is - ismertette.

Az alkalmazás a legkritikusabb pillanatokban nyújt segítséget: gyorsabbá és egyszerűbbé teszi a segélyhívást, hiszen egy gombnyomással hívhatók a mentők, és a bajbajutottak gyors, pontos megtalálását is segíti.

Az is tudja használni, aki nem ismeri a nyelvet
Az applikáció egyébként Ausztriában, Szlovákiában és Csehországban már működik, ikonos kialakításának köszönhetően pedig az is tudja használni, aki nem beszéli az adott nyelvet vagy állapota miatt nem tud beszélni.

Az alkalmazás Android és iOS rendszeren is elérhető, valamint minden mobilhálózaton működik. A híváskezdeményezés és az adatküldés ingyenes - tette hozzá.

Ez is érdekelhet!
Szív City alkalmazás: Így menthetsz életet a mobiloddal! »


Forrás: MTI
Fotó: MTI/Mónus Márton

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2020.01.24