Ezen a 10 napon ingyenes a Dinókert látogatása a családoknak 2023-ban - Ne hagyjátok ki!

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


Ezen a 10 napon ingyenes a Dinókert látogatása a családoknak 2023-ban - Ne hagyjátok ki! A gyerekes családoknak bizonyára jó hír, hogy nem feltétlenül kell kiadni súlyos pénzeket egy-egy múzeumi belépőjegyért, mert bizonyos napokon ingyen látogathatók a múzeumok állandó kiállításai. A gyerekes családoknak bizonyára jó hír, hogy nem feltétlenül kell kiadni súlyos pénzeket egy-egy múzeumi belépőjegyért, mert bizonyos napokon ingyen látogathatók a múzeumok állandó kiállításai.

A múzeumokban többnyire kell belépőt váltania a felnőtteknek és a gyerekeknek is, ám ingyenes múzeumlátogatásra évente háromszor, a nemzeti ünnepeken (március 15., augusztus 20., október 23.) mindenki jogosult. Erről itt írtunk bővebben »

Emellett pedig vannak olyan hétvégi napok is, amikor egyebek közt a családok (18 év alatti gyerekek, plusz legfeljebb 2 felnőtt kísérő) ingyen nézhetik meg az állandó kiállításokat.

Ilyen hely a Természettudományi Múzeum is, ahova minden hónap első vasárnapján lehet ingyen belépni:
- családoknak - azaz felnőtteknek, 18 év alatti gyerekekkel (max. 2 fő közeli hozzátartozó).
- 26 év alattiaknak
- 70 év felettieknek

Ezen a 10 napon ingyenes a Dinókert látogatása a családoknak 2023-ban

Idén 10 nap is van, amikor ingyenes a Természettudományi Múzeum
Ez még 8 vasárnapot jelent 2023-ban, plusz ha ehhez hozzávesszük augusztus 20-át (ami szintén vasárnap), valamint október 23-at (ami idén hétfőre esik), akkor 10 napon is ingyen mehettek el a gyerekekkel a Természettudományi Múzeum állandó kiállításaira. Ezek a napok a következők:
- május 7.
- június 4.
- július 2.
- augusztus 6., 20.
- szeptember 3.
- október 1., 23.
- november 5.
- december 3.

Mit nézhettek meg ingyen?
Az állandó kiállítások között megnézhetitek, milyen sokszínű élet rejtőzik a magyarországi természetben, ezenfelül tudományos szenzációk, igazi ritkaságok és a magyar dinók is bemutatkoznak. Testrekonstrukciók, teljes csontvázak, eredeti leletek és egy új, Magyarországon múzeumban először bemutatkozó, interaktív számítógépes technika várja a látogatókat.

Dinókert a gyerekeknek
Ha pedig a gyermeked szereti a dinoszauruszokat, akkor mindenképpen járjátok végig a múzeum kertjében található Dinókertet, ahol Csisztu Péter és Peredy Zoltán szobrászművészek életnagyságú dinó-rekonstrukciói segítenek közelebb kerülni ezekhez a különös lényekhez.

+ Ingyenes Dinónap a Margitszigeten május 28-án
Ha még mindig nem elég a dinókból, akkor menjetek ki gyereknapon a Margitszigeti Színházhoz, ahol egész nap dinós programokkal várnak.
Ki tud többet az ősállatokról? Egész napos vetélkedők, ügyességi és csapatjátékok az egész családnak:
- Dinófuttatás
- Dinócsontváz összerakó verseny
- Dinótojás-kereső vetélkedő
- Dinóüvöltés párbaj
- Dinótávolugró bajnokság
- Dinószépségverseny
- Dinóprofesszor - műveltségi vetélkedő
- Egyéb meglepetések

Ingyenes múzeumok Budapesten - egész évben:
Budapesten egyébként vannak olyan múzeumok, amik egész évben ingyenesen látogathatók:
1. A Pénzmúzeum (12. kerület, Krisztina krt. 6) ingyenes, de előzetesen regisztrálni kell a honlapon
2. A Gül baba türbéje (2. kerület, Mecset utca 14.), ahonnan csodás a kilátás a városra és a virágzó kertje is hangulatos, de az épületen belül több kiállítást is találhattok
3. A Hadtörténeti Intézet és Múzeum (1. kerület, Kapisztrán tér 2-4.) 2022. augusztus 2. óta ingyenesen várja a látogatókat
+1. A Tűzoltómúzeum (10. kerület, Martinovics tér 12.) a bezárás előtt ingyenes volt, a tervek szerint május 4-től fogadja majd az érdeklődőket

Forrás: A múzeumok honlapja
Fotó: Természettudományi Múzeum

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


2023.04.13