Ezt tette az egerbaktai apa, miután megtudta, hogy két gyerek zaklatja a kislányát! - Akár 7 év börtönt is kaphat

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Ezt tette az egerbaktai apa, miután megtudta, hogy két gyerek zaklatja a kislányát! - Akár 7 év börtönt is kaphat Az Egri Járási Ügyészség vádat emelt egy édesapa ellen, mert a férfi megelégelte, hogy a kislányát rendszeresen zaklatják, és erőszakkal vette rá a zaklató gyerekeket a bocsánatkérésre. Akár 7 év börtönt is kaphat. Az Egri Járási Ügyészség vádat emelt egy édesapa ellen, mert a férfi megelégelte, hogy a kislányát rendszeresen zaklatják, és erőszakkal vette rá a zaklató gyerekeket a bocsánatkérésre, közölte az Ügyészség.

Nem mert felszállni a buszra a kislány
A vádlott kislánya tavaly egy egri iskolába járt, ahová minden reggel busszal utazott be Egerbaktáról, majd onnan busszal is ment haza. Az év vége felé azonban nem egyszer előfordult, hogy a gyerek reggel nem szállt fel a menetrend szerinti járatra, hanem inkább visszament a lakásukra, ahol sírt, de nem akarta elárulni a szüleinek, hogy mi bántja.

Karácsony előtt tudta meg, hogy a lányát zaklatják
Az apa végül csak karácsony előtt szerzett tudomást arról, hogy a lányát két helyben lakó iskolatársa rendszeresen zaklatja és molesztálja a buszon, és a többiek előtt durván beszélnek vele. A férfi ekkor elhatározta, hogy - mint az ügyészség megfogalmazta - pedagógiai módszerek alkalmazása vagy a probléma megvitatása helyett erőszakos önhatalommal vet véget az őt is érthetően felzaklató állapotnak.

2018. december 17-én délután az egyik megállóban már várta az Egerbaktára érkező autóbuszt, mellyel a két zaklató, valamint a saját kislánya együtt jött az iskolából.

Az apa megverte a két zaklatót, és kényszerítette őket, hogy kérjenek bocsánatot
Amikor a tanulók leszálltak a járműről, az apa rátámadt arra a 11 éves kisfiúra, aki tudomása szerint csúnyán beszélt a gyermekével. A férfi előbb meghúzta a fiú fülét, majd lábon rúgta, miközben a nyakát hátulról szorítva a lánya felé fordította, és arra kényszerítette, hogy kérjen tőle bocsánatot. Amíg ez nem történt meg, nem is engedte szabadon a menekülni igyekvő gyereket, amivel megakadályozta a kisdiákot a szabad helyváltoztatásában.

Amikor a bocsánatkérés elhangzott, a férfi a másik zaklató, egy 13 éves kislány ellen fordult. Neki is elkapta a tarkóját, azután pofon ütötte, majd arra kényszerítette, hogy térden állva kérjen bocsánatot az utcán a lányától. Amikor ez megtörtént, még hátba is rúgta a tanulót, mielőtt útjára engedte volna. A gyerek az elszenvedett bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Akár 7 év börtönt is kaphat
Az Egri Járási Ügyészség két rendbeli, 18. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével, valamint egy rendbeli könnyű testi sértés vétségével vádolja az apát, akivel szemben a Büntető Törvénykönyv az általa elkövetett bűncselekmények miatt akár 7 évig terjedő szabadságvesztés kiszabását is lehetővé teszi.

Az ügyészség – az eset körülményeinek alapos mérlegelése után – a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a büntetlen előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést szabjon ki, annak végrehajtását azonban próbaidőre függessze fel.

Forrás: Ügyészség
Fotó: Rawpixel (illusztráció!)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2019.03.28