Figyelem, termékvisszahívás: Ha ilyen cukorkát vettél a gyereknek, ne add neki! Fulladást okozhat, közölte a Nébih

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Figyelem, termékvisszahívás: Ha ilyen cukorkát vettél a gyereknek, ne add neki! Fulladást okozhat, közölte a Nébih Fulladásveszély miatt visszahívják az ABC Fruit Jelly Straws, magyarul Zselés Tubusok Gyümölcsízzel megnevezésű termékeket, közölte a Nébih. Fulladásveszély miatt visszahívják az ABC Fruit Jelly Straws, magyarul Zselés Tubusok Gyümölcsízzel megnevezésű termékeket - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) március 9-én, csütörtökön az MTI-vel.

A termékekről Belgiumból érkezett a bejelentés az EU élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszerén (RASFF) keresztül, a hivatal kéri a vásárlókat, hogy a termékeket ne fogyasszák el.

termékvissza

Az érintett termékek adatai:
Termék megnevezése: ABC Fruit Jelly Straws 260 g, ABC Fruit Jelly Straws 1000 g (Zselés Tubusok Gyümölcsízzel)
Márka: ABC
A termék eredete: Tajvan
Probléma jellege: lehetséges fulladásveszély zselés minicsésze jellegű édességben nem engedélyezett adalékanyagok (E407 és E410) miatt
Minőségmegőrzési idő és tételszám: valamennyi minőségmegőrzési idejű és tételszámú termék
Kiszerelés: 260 g/ 1000 g
Importőr: Asia Express Food BV (Hollandia)
Intézkedés: Termékvisszahívás

Ezért fulladásveszélyes a termék
A Nébih honlapján ismerteti, hogy a zselés minicsésze olyan édesség, amelyet kisméretű, félmerev műanyagból készült kelyhekbe vagy kapszulákba töltenek, hogy egy falatban lehessen elfogyasztani, a kelyhekre vagy kapszulákra gyakorolt nyomással a szájba juttatva őket. A zselés minicsészék alakjuk és állaguk miatt megakadhatnak a torokban, és elzárva a légutakat esetlegesen fulladást okozhatnak, ezért az Európai Unióban jogszabály tiltja számos zselésítő anyag, köztük az E407 és az E410 használatát ezekben a termékekben.

Forrás: MTI, Nébih
Fotók: Nébih

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2023.03.10