Figyelem, termékvisszahívás: Ha ilyen kétszersültet vettél, jobb, ha visszaviszed a boltba - Nébih figyelmeztetés

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Figyelem, termékvisszahívás: Ha ilyen kétszersültet vettél, jobb, ha visszaviszed a boltba - Nébih figyelmeztetés Etilén-oxid szennyezettség miatt visszahívta a Knäckebröd Flerkorn nevű 250 grammos, többgabonás kétszersültet gyártója, a finn Lantmännen Cerealia, a magyarországi forgalmazója az IKEA. Etilén-oxid szennyezettség miatt visszahívta a Knäckebröd Flerkorn nevű 250 grammos, többgabonás kétszersültet gyártója, a finn Lantmännen Cerealia, a magyarországi forgalmazója az IKEA  - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) csütörtökön.

Az IKEA közölte: a visszavételhez nem szükséges a vásárlást igazoló blokk vagy nyugta bemutatása.

A közlemény szerint a felhasznált szezámmag etilén-oxid szennyezettsége miatt kellett visszahívni a kétszersültet.A kifogásolt termék adatai
Termék megnevezése: Knäckebröd Flerkorn (Többgabonás kétszersült) 250 g
Tételszám: 3067203
Minőségmegőrzési idő: 2021.02.13.
Kiszerelés: 250g
Gyártó: Lantmännen Cerealia Oy (Finnország)

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy az azonosító adatokkal megegyező terméket ne fogyasszák el!

Az etilén-oxidról
Az etilén-oxid szintetikusan előállított gáz, egyes országokban használják fűszerek és egyéb termények esetén rovarölő szerként, valamint azok fertőtlenítésére. Az Európai Unióban az etilén-oxid hatóanyag felhasználása tilos, mert hosszú távú rendszeres fogyasztása megnövelheti egyes daganatos betegségek kialakulásának kockázatát. Az EU-ban a termények etilén-oxid tartalmára szigorú határérték van érvényben, amely a legkisebb, már mérhető mennyiségnek felel meg.    

Az IKEA az MTI-vel közölte: eddig nem kaptak arról értesítést, hogy vásárlóik bármiféle egészségi problémát észleltek volna, ugyanakkor elővigyázatosságból az IKEA azonnali hatállyal leállítja a termék árusítását, és visszahívja azt. Az IKEA az általa forgalmazott összes élelmiszert folyamatosan teszteli, hogy megfeleljen az élelmiszerekkel kapcsolatos szabályozásoknak és előírásoknak, illetve az IKEA által megfogalmazott minőségi követelményeknek.

Kérik, hogy akik rendelkeznek 20118942 cikkszámú, 2021.02.13. minőségmegőrzési idejű Knäckebröd Flerkorn sokmagvas ropogós kenyérrel (250 g), azok a terméket ne fogyasszák el, hanem vigyék vissza bármelyik IKEA áruházba, a Svéd Finomságok Boltjába.

Olvasd el ezt is!
Figyelem, termékvisszahívás: Ha ilyen rágcsát vettél, inkább ne edd meg, vidd vissza! »


Forrás: MTI, Nébih
Fotó: Nébih

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2021.01.22