Figyelem, termékvisszahívás: Mérgező anyagot találtak a zabpehelyben - Ha ilyet vettél, vidd vissza!

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Figyelem, termékvisszahívás: Mérgező anyagot találtak a zabpehelyben - Ha ilyet vettél, vidd vissza! Problémát találtak az Auchan nagy szemű zabpehely termékével kapcsolatban, a Nébih arra kéri a vásárlókat, hogy ne fogyasszanak belőle. Problémát találtak az Auchan nagy szemű zabpehely termékével kapcsolatban, a Nébih arra kéri a vásárlókat, hogy ne fogyasszanak belőle.

December 10-én jelent meg az Auchan weboldalán az a felhívás, hogy feltehetően csattanó maszlag szennyezettség miatt visszahívják saját márkás, nagy szemű zabpehely-terméküket.

A kifogásolt termék adatai
Figyelem, termékvisszahívás: Mérgező anyagot találtak a zabpehelyben - Ha ilyet vettél, vidd vissza!Termék neve: Auchan Nagy szemű zabpehely 500g
Forgalmazó: Auchan Magyarország Kft.
Tételszámok: 200330/470
Minőségmegőrzési idő: 17.12. 2021
Származási ország: Lengyelország
Probléma jellege: Idegen növényi anyag (feltehetően csattanó maszlag) szennyezettség

Az Auchan a terméket zárolta és visszahívta a fogyasztóktól, honlapján tájékoztatót tett közzé. A fenti azonosítókkal ellátott termék vételárát a vásárlás helyszínén blokk nélkül is visszatérítik.

Mi az a csattanó maszlag?
A csattanó maszlag mérgező anyagokat, úgynevezett tropán alkaloidokat tartalmaz, amely nagyobb mennyiségben a szervezetbe kerülve befolyásolja a központi- és a vegetatív idegrendszer működését. Szájszárazságot, pupillatágulást, szívritmuszavart és egyéb idegrendszeri tüneteket okozhat.

Forrás, fotó: Nébih, Auchan

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2020.12.14