Figyelem, termékvisszahívás: Rákkeltő anyag a népszerű jégkrémekben! - Ha ilyet vettél, vidd inkább vissza

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Figyelem, termékvisszahívás: Rákkeltő anyag a népszerű jégkrémekben! - Ha ilyet vettél, vidd inkább vissza Etilén-oxid szennyezettség miatt a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. visszahívja egyes dobozos kiszerelésű, multipack jégkrémeit. Ha az alábbiakból vásároltál, ne edd meg, hanem vidd vissza az üzletbe. Etilén-oxid szennyezettség miatt a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. visszahívja egyes dobozos kiszerelésű, multipack jégkrémeit. Ha az alábbiakból vásároltál, ne edd meg, hanem vidd vissza az üzletbe.

Az etilén-oxid miatt visszavont jégkrémek adatai:
SNICKERS JÉGKRÉM Multipack 6*53ML
Minőségmegőrzési idő: 2023.01.31.
Tételazonosítók:105E3DOE02, 105F1DOE02, 107G1DOE02

TWIX JÉGKRÉM Multipack 6*43ML
Minőségmegőrzési idő: 2022.10.31.
Tételazonosítók: 047C1DOE01, 047C2DOE01

BOUNTY JÉGKRÉM Multipack 6*50ML
Minőségmegőrzési idő: 2022.02.28.,
Tételazonosító: 010E1DOE02

Minőségmegőrzési idő: 2023.02.28.,
Tételazonosítók: 113A1DOE01, 113A2DOE01

Figyelem, termékvisszahívás: Rákkeltő anyag a népszerű jégkrémekben! - Ha ilyet vettél, vidd inkább vissza

Amennyiben vásároltál a termékből, ne fogyaszd el, kéri az üzletlánc, hanem vidd vissza bármely áruházukba, ahol visszavásárolják, a termék vételárát visszatérítik.
 

Etilén-oxid - Ezért káros a szervezetre


Uniós döntés az etilén-oxidot tartalmazó termékek kivonásáról
Mint a Nébih írja, az Európai Unió egységes állásfoglalása alapján minden olyan terméket ki kell vonni a forgalomból és vissza kell hívni a vásárlóktól, ami bizonyítottan etilén-oxiddal szennyezett adalékanyag felhasználásával készült.

Bár a késztermékek szennyezettsége alapvetően alacsony mértékű (sok esetben ki sem mutatható), azonban mivel széles körben, több termékcsoportban felhasznált adalékanyagról van szó, a napi bevitt szennyező mennyisége összeadódik. A széleskörű visszahívásokra tehát a fogyasztók maximális biztonsága érdekében van szükség.

Mi az etilén-oxid?
Az etilén-oxidot elsősorban a vegyipar alkalmazza intermedier anyagként, de egyes országokban gomba- és rovarölő szerként, illetve felületfertőtlenítésre is használják. Az EU-ban azonban a növényvédelmi célú felhasználása tilos. Ennek oka, hogy a hatóanyag rákkeltő, mutagén és reprotoxikus (teratogén).

Forrás, fotó: Spar, Nébih

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2021.08.02